Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право УММ 2012.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
574.98 Кб
Скачать

6. Фізична особа – підприємець, яка займається бджільництвом

6.1. Зробіть порівняльний аналіз зайняття бджільництвом для власного споживання продуктів бджільництва та з метою їх реалізації, обравши основним критерієм порівняння умови зайняття бджільництвом, умови споживання та реалізації продуктів бджільництва.

6.2. Запропонуйте алгоритм дій по легалізації організованої пасіки. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

6.3. Складіть таблицю: відповідальність фізичної особи-підприємця за порушенні правил ввезення на територію України та вивезення за її межі бджіл та продуктів бджільництва:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- стаття закону;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

6.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: фізична особа – підприємець прийняла рішення про взяття в оренду у фермерського господарства земельної ділянки разом із розташованою на ній пасікою. Які істотні умови договору (-ів) оренди та порядок його (їх) укладання.

6.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.

7. Фермерське господарство, яке вирощує овочеву продукцію

7.1. Зробіть порівняльний аналіз використання найманої праці за безстроковим та строковим (сезонні роботи) трудовим договором за критеріями: підстав та умов такого використання найманої праці, порядку оплати праці, припинення трудового договору.

7.2. Вкажіть послідовність дій голови фермерського господарства при організації продажу вирощеної овочевої продукції на ринку. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

7.3. Складіть таблицю: відповідальність фермерського господарства за несвоєчасну сплату земельного податку:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- стаття закону;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

7.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: голова фермерського господарства прийняв рішення про розширення виробництва, залучення інвестицій і реорганізацію фермерського господарства у товариство з обмеженою відповідальністю. Які основні умови проведення реорганізації та порядок її проведення.

7.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.

8. Сільськогосподарський заготівельно-збутовий обслуговуючий кооператив

8.1. Зробіть порівняльний аналіз правового статусу сільськогосподарського виробничого та заготівельно-збутового обслуговуючого кооперативів, використавши в якості критеріїв, у тому числі, мету і завдання діяльності та вимоги до членів таких кооперативів.

8.2. Вкажіть послідовність дій сільськогосподарського заготівельно-збутового обслуговуючого кооперативу по організації зберігання зерна. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

8.3. Складіть таблицю: відповідальність сільськогосподарського заготівельно-збутового обслуговуючого кооперативу за втрату, нестачу чи пошкодження зерна, переданого на зберігання

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- стаття закону;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

8.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: голова сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу доручив розробити проект договору приєднання із членами цього кооперативу щодо заготівлі сільськогосподарської продукції. Які основні правила укладання такого договору. Чи можливо його використання у таких відносинах.

8.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.