Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право УММ 2012.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
574.98 Кб
Скачать

9. Сільськогосподарський сервісний обслуговуючий кооператив

9.1. Зробіть порівняльний аналіз правового статусу сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу та господарських об’єднань за критеріями: мета і завдання обслуговуючого кооперативу та господарських об’єднань, умови участі у обслуговуючому кооперативі та господарських об’єднаннях.

9.2. Вкажіть послідовність дій сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу та сільськогосподарського товаровиробника при вступі до кооперативу. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

9.3. Складіть таблицю: відповідальність сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу за несплату кооперативних виплат та виплат доходу на паї:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- стаття закону;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

9.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: загальні збори сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу прийняли рішення про розвиток своєї діяльності і організації діяльності з надання послуг з аудиту. Які вимоги висуває законодавство до здійснення цієї діяльності. Що потрібно робити для втілення рішення загальних зборів у життя.

9.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.

10. Фермерське господарство, яке займається молочним скотарством

10.1. Зробіть порівняльний аналіз можливих способів оподатковування доходів фермерського господарства за критеріями: зручності способу оподаткування, бази оподаткування, строків та умов сплати податків.

10.2. Вкажіть послідовність дій голови фермерського господарства при організації господарської діяльності щодо виробництва та реалізації молока. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

10.3. Складіть таблицю: відповідальність фермерського господарства за порушення вимог показників щодо безпечності та якості молока:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- стаття закону;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

10.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: голова фермерського господарства прийняв рішення про розширення виробництва і будівлю 3-х нових ферм, для чого потрібно залучити підрядну організацію. Які істотні умови договору на капітальне будівництво. Що робити замовнику будівництва у разі виходу підрядника за межі кошторису.

10.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.

Додаток 1

Донецький національний університет

Економіко-правовий факультет

Кафедра господарського права

Самостійна робота з курсу «Аграрне право»

студентів 4 курсу денного відділення спеціальності «Правознавство»

групи „___”

Студенти: П.І.Б.

Донецьк – 20__

Додаток 2

Зміст

Вступ

1. Порівняльний аналіз.

2. Послідовність дій.

3. Таблиця: відповідальність за порушення аграрного законодавства.

4. Підготувати юридичній супровід за одним з перерахованих питань стосовно зазначених суб'єктів господарювання:

5. Знайти в матеріалах періодичної преси або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є аграрне підприємство.

Додатки