Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право УММ 2012.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
574.98 Кб
Скачать

Робота з підготовки довідника виконується згідно з графіком, доведеним до відома студентів на перших заняттях, і повинна бути завершена до початку залікового тижня зимової сесії.

Контроль виконання завдань з підготовки довідника здійснюється шляхом перевірки викладачем підготовлених студентами частин довідника або за його дорученням самими студентами з інформацією про хід виконання на практичних заняттях.

Виконання роботи з підготовки довідника є обов'язковою умовою допуску до здачі іспиту і важливим складовим у формуванні рейтингової оцінки з дисципліні.

Завдання для підготовки довідника

1. Сільськогосподарський виробничий кооператив по вирощуванню зернових

1.1. Зробіть порівняльний аналіз реалізації зернових за допомогою договору поставки та контрактації сільськогосподарської продукції за критеріями: сторони договору, предмет договору, порядок виконання.

1.2. Зазначте алгоритм дій при отриманні сільськогосподарським виробничим кооперативом кредитної субсидії за середньостроковим кредитом на отримання коштів для будівництва і реконструкції виробничих об'єктів сільськогосподарського виробництва. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

1.3. Складіть таблицю: відповідальність за збиток, заподіяний сільськогосподарським виробничим кооперативом орендодавцю унаслідок псування ним орендованого майна (комбайна).

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- правова основа відповідальності;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

1.4. Підготуйте письмову консультацію з наступного питання: загальні збори сільськогосподарського виробничого кооперативу для оптимізації торгівлі зерновими прийняли рішення про організацію продажу вирощеної продукції через товарну біржу. Що потрібно зробити для втілення цього рішення у життя.

1.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.

2. Фермерське господарство по вирощуванню цукрового буряку

2.1. Зробіть порівняльний аналіз державної підтримки фермерського господарства за рахунок коштів Державного бюджету України та Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, в тому числі за критеріями умов та спрямованості державної підтримки.

2.2. Зазначте алгоритм дій щодо організації вирощування цукрових буряків фермерським господарством для виробництва цукру в межах квоти «А», приділивши увагу конкурсним умовам розподілу обсягів вирощування цукрових буряків, оформленню відносин у бурякоцукровому комплексі, ціноутворенню, попередньому фінансуванню та державному матеріально-технічному забезпеченню виробників цукру. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

2.3. Складіть таблицю: відповідальність фермерського господарства за несвоєчасну сплату фіксованого сільськогосподарського податку:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- правова основа відповідальності;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

2.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: голова фермерського господарства вирішив придбати сільськогосподарську техніку за договором поставки. Які істотні умови такого договору та неконкурентний порядок його укладання.

2.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.