Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право УММ 2012.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
574.98 Кб
Скачать

3. Сільськогосподарський виробничий кооператив по вирощуванню племінних коней

3.1. Зробіть порівняльний аналіз використання в кооперативі праці на умовах членства і трудового договору. Критеріями порівняння мають виступати: законодавче регулювання, підстави виникнення та припинення трудових відносин, оплата та охорона праці.

3.2. Запропонуйте алгоритм організації господарської діяльності у племінній справі у тваринництві щодо вирощування племінних коней, приділивши увагу умовам здійснення такої діяльності. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

3.3. Складіть таблицю: відповідальність зоотехніка сільськогосподарського виробничого кооперативу за гибель племінного коня:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- правова основа відповідальності;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

3.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: актом планової перевірки державної податкової інспекції було встановлено факт заниження суми оподаткованого доходу та вжито відповідних заходів, з чим сільськогосподарський кооператив не погодився. Які способи можуть бути застосовані кооперативом для захисту його порушених прав.

3.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.

4. Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю, що займається ветеринарною практикою

4.1. Зробіть порівняльний аналіз правового статусу члена сільськогосподарського кооперативу та учасника сільськогосподарського товариства. Критеріями порівняння мають виступати умови і порядок набуття правового статусу, права та обов’язки вказаних осіб.

4.2. Запропонуйте алгоритм дій сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю з організації господарської діяльності по наданню ветеринарних послуг. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

4.3. Складіть таблицю: відповідальність за правопорушення правил здійснення господарської діяльності щодо ведення ветеринарної практики:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- правова основа відповідальності;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

4.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю не виконало умови договору про вакцинацію тварин, укладеного з фермерським господарством, з причини несвоєчасної поставки вакцини з США. Що в цій ситуації має робити юрисконсульт, щоб до ТОВ не застосовувались господарські санкції.

4.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.

5. Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю, що займається рибництвом

5.1. Зробіть порівняльний аналіз продажу сільськогосподарським ТОВ власновирощеної риби на внутрішньому ринку України та на експорт, використавши в якості критеріїв порівняння, у тому числі, вимоги щодо підтвердження якості.

5.2. Запропонуйте алгоритм дій сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю по організації господарської діяльності по вирощуванню риби у рибогосподарських водних об'єктах. Підготуйте основний документ від імені суб’єкта господарювання.

5.3. Складіть таблицю: відповідальність за реалізацію продуктів лову без ветеринарного свідоцтва:

- вид порушення;

- вид відповідальності;

- санкція;

- правова основа відповідальності;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

5.4. Підготуйте письмову консультацію з юридичного супроводу в рамках наступного питання: директор сільськогосподарського ТОВ прийняв рішення про організацію переробного виробництва власної рибної продукції. Як в межах сільськогосподарського ТОВ легалізувати рішення директора.

5.5. Знайдіть у матеріалах періодики або судовій практиці опис правовідносин, учасником яких є обраний Вами суб’єкт. Зробіть ксерокопію публікації або судового рішення, вкажіть вид відносин і форму участі суб'єкта в таких відносинах.