Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право УММ 2012.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
574.98 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЕКОНОМІКО–ПРАВОВИЙ ФАКУЛЬТЕТ

ЗАТВЕРДЖЕНО

Вченою радою факультету

Протокол № 1 від 23.09.2012 р.

Голова Ради __________Р.Ф. Гринюк

Робоча програма

НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«АГРАРНЕ ПРАВО»

Для спеціальності 6.030401 «Правознавство»

Донецьк – 2012

Укладачі: Бобкова Антоніна Григоріївна

Любімов Іван Миколайович

Павлюченко Юлія Миколаївна

Рецензенти:

Робоча програма ухвалена на засіданні кафедри господарського права, протокол № 1 від 30.08.2012 р.

Зав. кафедри А. Г. Бобкова

Робоча програма ухвалена на засіданні навчально–методичної комісії економіко-правового факультету, протокол № 1 від 01.09.2012 р.

Голова навчально-методичної комісії _______________________Г.О. Петренко

Робоча програма навчальної дисципліни

«АГРАРНЕ ПРАВО»

сТРУКТУРА ТА ЗМІСТ РОБОЧОЇ ПРОГРАМИ

Складові робочої програми

  1. Вступ.

  2. Навчальна програма курсу. Нормативно-правові акти. Література.

  3. Плани семінарських і практичних занять.

  4. Організація самостійної роботи студентів.

  5. Організація поточного, модульного, підсумкового контролю.

  6. тематика магістерських, дипломних, курсових робіт.

  7. Контрольні питання до іспиту.

1. Вступ

1.1. Опис

Навчальна дисципліна «Аграрне право» спрямована на вивчення студентами спеціальності «Правознавство» основних інститутів сучасного аграрного права, вироблення навиків щодо правового аналізу норм аграрного законодавства для його застосування в конкретних життєвих ситуаціях. Обсяг знань, які повинен вивчити студент, послідовність вивчення навчального матеріалу, технологія оцінювання знань студентів визначаються робочою програмою, яка складається з наступних розділів.

Розділ «Навчальна програма курсу. Література» містить короткий опис кожної теми, перелік нормативно-правових актів та рекомендованої літератури для успішного вивчення курсу «Аграрне право».

У розділі «Модульне планування» розташована інформація про розподіл навчального часу за заліковими модулями, змістовними модулями та темами, що входять до цих модулів.

У розділі «Плани семінарських і практичних занять» приведено орієнтовний перелік питань та завдань до кожного заняття курсу. Вивчення аграрного права, окрім лекцій, передбачає проведення занять, які поєднують у собі елементи семінарських та практичних занять. Семінарська частина такого заняття передбачає обговорення студентами питань з тем, визначених навчальною програмою, у формі бесіди, дискусії, заслуховування рефератів та доповідей. На практичній частині заняття з аграрного права увага приділяється окремим теоретичним положенням дисципліни та формуванню вмінь і навичок їх застосування до конкретних життєвих ситуацій.

Розділ «Організація самостійної роботи» включає її види та форми, завдання для самостійної роботи, вимоги та рекомендації щодо їх виконання.

У розділі «Організація поточного, модульного, підсумкового контролю» приведено перелік видів навчальних робіт, які зобов’язаний виконати студент під час поточного контролю, опис модульних завдань, контрольні питання, що складають екзаменаційні завдання, критерії оцінювання завдань перелічених видів контролю.