Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_Vyshinskaya.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
455.17 Кб
Скачать

2.3. Авторська програма «в гостях у Дмитра Гордона»

Портретне телевізійне інтерв'ю може виступати головній складовій фільму-нарису. Такий портрет багатовимірний. Герой може з'явитися перед глядачем у своїх стосунках з іншими людьми, в протистоянні вічним проблемам буття і т. д. Найважливішими тут являються непідробні емоції героїв, саме невербальна інформації, яка примушує співпереживати учасникам передачі.

Проблемне інтерв'ю - чи не найскладніший вид з усіх розглянутих нами вище за види інтерв'ю. Інтерв'юер повинен заздалегідь продумати основні тези бесіди, свої питання і судження, а також - можливі контраргументи співрозмовників, їх реакцію на свої питання і свою - на їх відповіді. Портретне і проблемне інтерв'ю дещо виходять за рамки інформаційності і примикають до групи аналітичних жанрів.

Найбільш цікавим прикладом портретного інтерв'ю, на наш погляд, є авторська програма Д. Гордона «В гостях у Дмитрия Гордона». Завдання автора - організувати інтерв'ю, щоб розкрити особистість, сидить навпроти, з метою створення головного діалогу програми - відвертої розмови. Особливістю даної програми, а також безперечним її перевагою порівняно з іншими програмами цього жанру є той факт, що перед нами діалог який відбуваеться на одинці між Д.Гордоном і зіркою.

З року в рік, тиждень за тижнем, як годинник, програма являла найбільш цікавих і значних людей сучасності - політиків, артистів, космонавтів, вчених, спортсменів: цим людям було що сказати і чим поділитися, причому ясною, яскравою, незабутньою мовою.

Дмитро Гордон каже: «Все эти годы я активно общался с людьми - простыми, знаменитыми, выдающимися и великими, - ловя их порой в минуты обнажающей откровенности. Уверен, их судьбы, чувства, мысли и переживания представляют несомненный интерес для многих.»

Інтерв'ю доповнюють архівні кадри і фотографії, які допомагають більше дізнатися про гостя. Тривалість програми - до 50 хвилин. Програма виходить на Першому національному (переважно в суботу і неділю), на телеканалі Tonis (понеділок-п'ятниця) і ЦК (щодня). Протягом чотирьох років (2008-2012) передача виходила на ТРК "Київ".

Історія вустами тих, хто її творив і одкровення з перших уст - все це у програмі "В гостях у Дмитра Гордона".

Як і в газеті Д. Гордон завжди інтерв’ю поділяє на дві, три частини. Також редакція видання часто використовує прийом «незакінченого матеріалу», коли продовження інтерв’ю публікується у наступному номері газети. Саме ця особливість вирізняє стиль Д. Гордона, яка притягує аудиторію мати бажання читати наступний номер газети та дивитись наступний випуск телепередачі.

Передача «В гостях у Дмитрия Гордона». З 2000 в ході її показу, розкривається безліч цікавих і захоплюючих тим, що цікавлять сучасних телеглядачів різного віку та категорій. Дивитися даний проект можна в онлайн режимі на сторінках нашого мережевого порталу.

Для цього телевізійного проекту був обраний цікавий формат, який взяв за свою основу просту і ненав'язливу бесіду, проходить між незмінним ведучим і його гостями. Роль останніх дістається видатним сучасникам, здатним зацікавити численну аудиторію телеглядачів.

Дмитро Гордон зустрічається з численними діячами таких напрямків, як культура, мистецтво, наука, спорт і політика. Ці люди володіють величезним багажем знань і можуть розповісти багато корисної інформації, як про своє життя, так і про епоху. Особливий інтерес викликає не тільки саме інтерв'ю, виконане в досить відвертій формі, адже вся ця бесіда супроводжується архівними кадрами і фотографіями, що дозволяють одержати про це гостя набагато більше різної інформації. Інтерв’ю переважно використовується для пояснення героєм якихось подій його життя. Тоді як бесіда може не мати інформаційного приводу. У жанрі бесіди переважно працює Д. Гордон: його посада, імідж дозволяють майже на рівних розмовляти із зірками. Не лише ставити запитання, а й підтримувати з ними розмову. В результаті телеглядачі слухають історію з вуст тих людей, які брали безпосередню участь у її створенні.

Настільки цікаві та корисні інформаційні проекти розраховані на людей, яким не байдужа історія держави. Вони призначені для тієї частини населення, якій хочеться дізнатися багато нового про рідних краях, в яких ростуть діти і онуки. Між іншим, ця передача буде корисною і для підростаючого покоління. Окремо потрібно відзначити саму манеру поведінки інтелігентного ведучого, проявляти особливий такт і індивідуальний підхід до кожного конкретного гостя, який прийшов у студію.

В зрівнянні можливо згадати авторську телепередачу Ян Табачника «Честь имею пригласить».

Ян Табачник "Честь имею пригласить" - в авторській програмі прославленого музиканта, артиста і народного депутата Яна Табачника "Честь маю запросити" зібралася вся еліта мистецтва, науки, спорту і, зрозуміло, політиків - незалежно від їх партійної приналежності і переконань.

"Іноді дійсно краще співати, ніж говорити, - посміхається Ян Петрович. - Адже музика об'єднує нас навіть тоді, коли мітингова риторика розколює. У мене дуже дружелюбна, багатонаціональна і багатомовна програма, пронизана добром і покликана об'єднувати людей усіх станів і всіх політичних поглядів".

Ця авторська програма проводиться у великому залі в якому є невелика сценка ярко прикрашена, зірки, політики та письменники сидять за столами, про кожного сам Ян табачник розповідає історію з життя зірки після чого ця людина виходить на сцену. Тому програма Ян Табачника більш схожа на новорічну телепередачу «Голубий вогник» на якій зірки розмовляють між собою і не більше. Хоча заставка передачі дуже схожа. У Ян Табачника, як і у Дмитра Гордона використовується двокольоровий фон та фотографія самого ведучого.

Але, передача Д. Гордона завжди проходить у тихому містечку. Проходить спокійний діалог немає фонової музики. Котра інколи може відволікати деякий людей і не давати зірці відверто відповідати на всі питання телеведучого. Та атмосфера більш схожа на домашній куточок в якому гість програми почуває себе комфортніше і може відкрити історію свого життя.

Надежда БАБКИНА: — Я встречалась с Димой Гордоном, с его командой. Очень понравилась атмосфера и обстановка, в которую он меня пригласил. В передаче мы говорили о жизни, но было такое ощущение, что просто чайку попили. Посидели и поговорили друг с другом, и все было замечательно.

В своїй авторській передачі Д. Гордон завжди використовує відеокадри, фотографії із життя зірок. Ми можемо сказати що це той момент який притягує аудиторію. Глядачам завжди цікаво подивитися, наприклад, на фотографії дитинства знаменитої людини. Охопити всю інформацію своїми очами, почути інтонації відповіді героя телепередачі і відчути з якою радістю або біллю людина розповідає про своє життя. Наприклад:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]