Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAZURTsPP.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
49.97 Кб
Скачать

Ухвалила:

Апеляційну скаргу ОСОБА_3 задовольнити.

Ухвалу Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 13 жовтня 2011 року про залишення позову без розгляду у цій справі скасувати, справу направити до суду першої інстанції для подальшого розгляду.

Головуючий:

Судді:

У ППВСУ від 12.06.2009 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції»,а саме у п.35 міститься положення, відповідно до якого фіксування судового процесу є однією з гарантій його гласності як основоположного принципу правосуддя. Це означає обов'язковість процесуального оформлення документів, які фіксують процесуальні дії суду, сторін та інших учасників цивільного процесу, а також обставини (факти) при розгляді справи. У зв'язку з цим суди мають забезпечити суворе виконання вимог статей 197 - 200 ЦПК про порядок складання та оформлення журналів і протоколів та їх зміст. Також, ч.10.ст.6 ЦПК містить положення, яке встановлює обов’язковість фіксації технічними засобами ходу судового засідання. Суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя у своїй ухвалі від 13 жовтня 2011 року дані норми порушив,що і призвело до скасування ухвали про залишення позову без розгляду.

Справа №2-о-96/2008р.

Рядок статичного звіту №15

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

16 жовтня 2008 року                                                                   м. Свалява

Суддя Свалявського районного суду Закарпатської області Ганчак Л.Ф., розглянувши заяву Свалявської міжрайонної державної податкової інспекції про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо фізичної особи ПП ОСОБА_1,

                                  В С Т А Н О В И В:

Форма і зміст заяви заяву Свалявської міжрайонної державної податкової інспекції про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо фізичної особи ПП ОСОБА_1відповідає вимогам ст.288 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.122,287 ЦПК України, суддя,-

                                  

                                                        У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження у справі за заяву Свалявської міжрайонної державної податкової інспекції про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо фізичної особи ПП ОСОБА_1.

2. У відповідності до ст.289 ЦПК Українипризначити закрите судове засідання на 09.00 год. 21 жовтня 2008 року в залі№2 Свалявського районного суду.

3. Викликати на закрите судове засідання:

заявника - представника Свалявської міжрайонної державної податкової інспекції Ковач Т.І.                    

Суддя Свалявського

районного суду                                                                     Ганчак Л.Ф.

Банківська таємниця - інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку в процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту До того ж ч.3 ст.6 ЦПК містить положення, відповідно до якого закритий судовий розгляд допускається у разі, якщо відкритий розгляд може привести до розголошення державної або іншої таємниці, яка охороняється законом, а також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, з метою забезпечення таємниці усиновлення, запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя осіб, які беруть участь у справі, або відомостей, що принижують їх честь і гідність. . Оскільки у даному випадку суттю позовних вимог було розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю щодо фізичної особи ПП ОСОБА_1, то суд, посилаючись на норми ЦПК, виніс ухвалу про призначення закритого судового засідання, що унеможливлює розголошення банківської таємниці.

Справа № 2-143/10

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]