Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EKZ_CONTR_budg_system2012.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
827.39 Кб
Скачать

Тема 13. Затрати бюджетів на обслуговування

і погашення боргових зобов’язань

  1. Альтернативні теорії щодо дефіцитного бюджету та державного боргу, їх порівняльна характеристика.

  2. Державний та недержавний зовнішній борг країни, вплив зовнішніх запозичень і боргу на економіку та стан державних фінансів.

  3. Проблеми погашення та обслуговування державного боргу.

  4. Проблеми зовнішнього державного боргу країн з ринковою економікою.

Примітка: Студенти денної і вечірньої форми навчання виконують індивідуальні завдання, а студенти заочної форми навчання — контрольні роботи відповідно до встановленого порядку.

Разом із рефератом за цією ж темою студент укладає бібліографію. Мета укладання бібліографії – дати критично-аналітичний огляд літературних джерел (монографій, підручників, навчальних посібників тощо) за обраною вище тематикою.

Готуючи бібліографію, студент:

— обирає питання і консультується з викладачем;

— систематизує різні погляди і підходи до вивчення досліджуваного питання (фінансові категорії, поняття і терміни, принципи, ознаки, класифікації тощо). Літературні джерела добираються самостійно;

— оформлює її у друкованому вигляді (обсяг – до 6 сторінок тексту набраного на комп’ютері, Times New Roman, шрифт 14, інтервал 1,5).

Структура бібліографії: титульна сторінка, основний текст бібліографії, висновки, список опрацьованої літератури.

Критеріями оцінки бібліографії є кількість опрацьованих літературних джерел і якість систематизації матеріалу.

Реферат разом із бібліографією готується на той семінар, на якому розглядається відповідна тема. Якщо тема на семінарських заняттях не розглядається, тоді студент має їх здати викладачу, який проводить семінари, не пізніше ніж за 3 тижні до закінчення семестру.

3.7. Виступ на студентському науковому семінарі з бюджетних питань

Кафедра фінансів організовує наукову роботу студентів фінансово-економічного факультету у формі проведення наукового семінару з бюджетних питань . Участь у роботі наукового семінару є добровільною і передбачає наступні форми робіт: підготовку і представлення доповіді, участь у дискусії, обговорення проблемних питань, вислуховування доповідей та їх обговорення, отримання нової інформації та формування на цій основі своєї думки, власних висновків.

Участь у роботі наукового семінару дає можливість сформувати низку важливих навичок: навчитися виступати перед аудиторією, навчитися викладати свою думку з тих питань, що обговорюються, аргументувати її, обґрунтовувати і відстоювати свою позицію, вислуховувати думку інших людей, розширити свій професійний світогляд, отримати досвід проведення наукових досліджень і участі в наукових дискусіях.

У роботі наукового семінару діє принцип студентського самоврядування: для проведення засідань серед студентів обирається організатор (або кілька), який реєструє учасників, теми їх доповідей, проводить засідання, визначає регламент виступу і обговорення, стежить за його дотриманням, регулює активність обговорення.

Роль викладача полягає у визначенні загальної тематики роботи наукового семінару, а також надання консультацій з приводу підготовки студентами тем доповідей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]