Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EKZ_CONTR_budg_system2012.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
827.39 Кб
Скачать

Тема 6. Міжбюджетні відносини в Україні

  1. Обсяг та структура дотацій вирівнювання в розрізі окремих адміністративно-територіальних одиниць за останні 6 років.

  2. Обсяг та структура вилучених коштів до державного бюджету в розрізі окремих адміністративно-територіальних одиниць за останні 5 років.

  3. Аналіз доходів і видатків місцевих бюджетів в Україні із врахуванням та без врахування міжбюджетних трансфертів за останні 8 років.

  4. Склад та структура міжбюджетних грошових потоків в Україні за останні 10 років, тенденції та раціоналізація.

  5. Склад та структура власних і переданих доходів конкретного місцевого бюджету за останні 5 років.

  6. Склад та структура видатків конкретного місцевого бюджету на фінансування власних і делегованих повноважень за останні 5 років.

  7. Яку роль відіграють міжбюджетні трансферти закордоном як надходження місцевих бюджетів за останні 10 років? Як вирішуються проблеми фінансового вирівнювання в ЄС?

Тема 7. Видатки бюджету на економічну діяльність держави та науку

  1. Склад та структура видатків Державного бюджету України на економічну діяльність держави за бюджетною класифікацією, їх динаміка за останні 10 років.

  2. Склад та структура видатків Державного бюджету України на операційні витрати держави, їх динаміка і тенденції за останні 10 років.

  3. Розподіл видатків на економічну діяльність держави та науку між ланками бюджетної системи (динаміка за останні 10 років).

  4. Динаміка і структура державних інвестицій в економіку України за останні 10 років. Які причини виявлених тенденцій? Наведіть приклади та їхні наслідки.

  5. Динаміка і структура бюджетного кредитування в Україні за останні 10 років. Які причини виявлених тенденцій? Наведіть приклади та їхні наслідки.

  6. Динаміка і структура державного субсидіювання в економіку за останні 10 років. Які причини виявлених тенденцій? Наведіть приклади та їхні наслідки.

  7. Яка динаміка ставок по депозитам і бюджетним кредитам в Україні за останні 10 років? Порівняйте їх з динамікою облікової ставки НБУ, курсом долара та євро.

  8. Організація нагляду за бюджетною діяльністю в Україні за останні 10 років. Які вимоги пред’являє держава до розпорядників бюджетних коштів?

  9. Аналіз структури і динаміки видатків Державного бюджету України на науку за останні 10 років, пропозиції щодо їх поліпшення. Наведіть приклади та їхні наслідки.

  10. Які галузі державного сектору економіки в Україні за останні 10 років є найбільш привабливими для приватного інвестування?

Тема 8. Видатки бюджетів на соціальний захист населення

та соціальне забезпечення

  1. Склад та структура видатків бюджетів в Україні на соціальний захист населення та соціальне забезпечення за бюджетною класифікацією, їх динаміка за останні 10 років.

  2. Склад та структура бюджету Фонду соціального страхування України з тимчасової втрати працездатності, динаміка його показників за останні 10 років.

  3. Розподіл видатків на соціальний захист населення та соціальне забезпечення між ланками бюджетної системи (динаміка за останні 10 років).

  4. Фонд України соціального захисту інвалідів, аналіз його доходів і видатків за останні 10 років.

  1. Аналіз системи соціальних закладів в Україні за останні 18 років, пропозиції щодо її реформування. Наведіть приклади та їхні наслідки.

  2. Аналіз надання житлових субсидій в Україні за останні 10 років, пропозиції щодо реформування. Наведіть приклади та їхні наслідки.

  1. Аналіз системи соціального страхування в Україні за останні 18 років, пропозиції щодо її поліпшення.

  2. Проаналізуйте бюджет Фонду соціального страхування України на випадок безробіття за останні 10 років.

  3. Проаналізуйте бюджет Фонду соціального страхування України від нещасних випадків за останні 10 років.

  4. Динаміка мінімальної заробітної плати і пенсії, прожиткового мінімуму за останні 10 років, пропозиції щодо їх реформування для боротьби з бідністю.

  5. Динаміка середньої зарплати та заощаджень населення в Україні за останні 10 років, пропозиції щодо їх поліпшення для забезпечення гідного рівня життя.

  6. Проаналізуйте склад та структуру видатків бюджетів в Україні на молодіжну політику за останні 10 років. Наведіть приклади та їхні наслідки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]