Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лб Ковбаса-перероблена.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
596.99 Кб
Скачать

Технічна характеристика

Продуктивність (технічна), кг/год:

по фаршу варених ковбас 4500.

по фаршу напівкопчених ковбас . . . 3500

Місткість корита мішалки 0,63

Коефіцієнт завантаження 0,7

Тривалість циклу, хв . 5...7

Частота обертання шнеків мішалок, з (об/хв) 1(б0)

Встановлена потужність. кВт 15,2

У тому числі:

приводу шнеків мішалок . . 7,5

станції гідравлічної 2,2

насоса вакуумного 5,5

Споживана електроенергія, кВт 6,5

Залишковий тиск повітря в робочому об'ємі, МПа

(кгс/см2) 0.025(0,25)

Робочий тиск в гідросистемі (кгс/см^3) 7(70)

Габаритні розміри, мм 2760x1475x2700

(максимальна при завантаженні)

Маса (з механізмом завантаження), кг. 3000

Формування ковбасних виробів

Мета формування — надання форми і оберігання від зовнішніх впливів. Формування механізоване (за допомогою шприців) або ручне (при виготовленні фаршированих ковбас).

Згідно діючим стандартам кожен вид і сорт ковбасних виробів виготовляють в певній оболонці. Це необхідно для зовнішньої відмінності і має технологічне значення.

Шприци бувають періодичної і безперервної дії; за принципом витіснення фаршу їх підрозділяють на поршневі, шестерні, ексцентриково-лопатеві, гвинтові і шнекові. Шприци періодичної дії з поршневим витиснювачем можуть бути з механічним, пневматичним і гідравлічним приводом. Найбільшого поширення набули гідравлічні шприци. Вони прості по пристрою, надійні в роботі і широко застосовуються в невеликих виробництвах з розгорненим асортиментом.

Шприци безперервної дії мають вишу продуктивність, ніж шприци періодичної дії, оскільки завантаження не вимагає зупинки, їх можна легко пристосувати для неперервно-поточної організації виробничого процесу. Найбільшого поширення набули ексцентриково-лопатеві і шнекові шприци безперервної дії.

Шприц вакуумний безперервної дії фш2-лм

Шприц вакуумний безперервної дії ФШ2-ЛМ (мал. 6) складається із сталевої зварної станини 5, корпуси 7 робочих шнеків 9, приводу, вакуумної системи і педалі включення.

Станина прямокутної форми, до неї кріпляться основні, механізми. На верхній частині станини кріпиться корпус робочих шнеків, який має дві пари циліндрових розточувань для шнеків. З одного торця корпусу кріпляться редуктори 6 привід робочих шнеків, а з іншою – конуси 10 для кріплення цівок 11. Зверху над циліндровими розточуваннями корпусу встановлюються пара вакуумних головок 8 і бункер 18 для фаршу.

Робочі шнеки є однозахідними гвинтами протилежної навивки. Один кінець кожного шнека надітий на консольний вал редуктора, інший вільно лежить в розточуванні корпусу. Шнеки обертаються назустріч один іншому .Привод робочих шнеків складається з синхронних електродвигунів 1 клинопасових передач 2 і редукторів.

У корпусі редуктора укладена пара прямозубих шестерень, яка кінематично зв'язує між собою пару робочих шнеків.

Вакуумна система складається з масляних шестерних насосів 14, пов'язаних з електродвигунами за допомогою еластичних муфт 13, масляного бачка 12, вакуумних головок, відстійників 4 і сполучних гумових трубок 3.

Педалі включення 17 є двома поворотними важелями, закріпленими на осях. При натисненні ногою на педаль поворотні важіль включають кінцеві вимикачі 16, і через магнітні пускачі 15 включаються електродвигуни.

Кінематична схема шприца вакуумного ФШ2-ЛМ представлена на мал. 6.

Рис.5. Кінематична схема шприца вакуумногоФШ2-ЛМ:

I - електродвигун; 2,4-муфти; 3 - клинопасова передача; 5 — зубчате колесо; 6 – шнек 7 – насос.Мал. 6. Загальний вид шприца вакуумного ФШ2-ЛМ