Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лб Ковбаса-перероблена.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
596.99 Кб
Скачать

Димогенератори елро

У димогенераторі ЕЛРО продуктивністю 500 м3/год (мал. 8) суха перегонка деревини здійснюється в результаті спалювання палива, що подається на димогенерацию.

Димогенератор складається з бункера для прийому тирси, зрушувача, що приводиться в дію від електродвигуна через редуктор і вертикальний вал. Зрушувач спрямовує тирсу в рукав, поверх якого надітий патрубок 5. Він регулює видачу тирси на колосникові грати, над якими обертаються лопаті мішалки, що розподіляють тирсу по всій її поверхні. Під грати через патрубок 2 із заслінкою поступає повітря, необхідне для горіння тирси. Через патрубок 6 із заслінкою подають свіже повітря, необхідне до доведення диму до температури 130° С, з якою він покидає генератор.

По каналу димоповітряна суміш прямує у фільтр 17 для затримання грубих домішок і фільтр 16 — звідки вентилятором, що приводиться в рух електродвигуном, відводиться через патрубок 13 до споживача.

Для зволоження тирси в димогенераторі передбачена зрошувальна труба. Після горіння тирси зола приймається в зольник і періодично відводиться вручну.

Мал. 8. Димогенератор ЕЛРО продуктивністю 500 м3/год:

1 — зольник; 2, 5, 6, 13 — патрубки; 3 — колосниковая грати; 4 — лопаті мішалки; 7 — зрошувальна труба; 8 —зворушувач; 9 — вертикальний вал; 10 — редуктор; 11, 14 — електродвигун; 12 — бункер; 15 — вентилятор; 16, 17 — фільтри; 18 — рукав; 19 —канал.

Димогенератор ЕЛРО продуктивністю 2000 м3/год (мал. 9) складається з ізольованого корпусу, над яким розташований бункер для прийому тирси, що подається через патрубок. На відкидній кришці встановлені електродвигун і двохчерв'ячний редуктор, що обертає вертикальний вал, зворушувач, лопаті мішалки робочої зони і лопать, що видає золу в приймач. Основним вузлом димогенератора є робоча зона, де розміщені колосникова грати з подовжніми щілинами, шкрябаннями, що очищаються, і що приводяться в рух рукояткою; запальник, що складається із спіралей, змонтованих в одній площині і що включаються кнопкою у момент пуску на 10 хв і що вимикаються в реле часу; дозуючий стакан; два дверці і перфорована труба для подачі води. Через дверці 16 подається свіже повітря під колосниковую грати, через дверці 19 — в простір над тирсою для охолоджування диму. Дим, одержуваний в робочій зоні, по димарю поступає у фільтр, а потім відцентровим вентилятором, закріпленим на відкидній кришці фільтру, по трубі прямує до споживача. Під всмоктуючим патрубком вентилятора передбачений розпилювач для подачі води при промивці фільтру. В димарі вмонтовується термореле, регулююче надходження свіжого повітря.

Мал. 9. Димогенератор ЕЛРО продуктивністю 2000 м3/год.

1- патрубок для відведення стічних вод; 2 —корпус фільтри; 3 — відцентровий вентилятор; 4 — відкидна кришка фільтру; 5 — розпилювач; 6 — всмоктуючий патрубок; 7 —труба; 8 — патрубок для подачі тирси; 9 — електродвигун; 10 - кришка бункера; 11 — вертикальний вал; 12 — бункер; 13 — зворушувач; 14 — корпус; I5 — перфорована труба; 16, 19 — дверці; 17, 21 — лопаті мішалки; 18 — рукоятка; 20 — приймач золи; 22 — колосникова решітка; 23 — дозуючий стакан; 24 — запальник; 25 — димар; 26 — термореле.