Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лб Ковбаса-перероблена.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
596.99 Кб
Скачать

Технічна характеристика

Продуктивність (по сировині), кг/год 3000...6000

Робоча ширина полотна транспортера, мм 475

Частота обертання, с"1 (об/хв):

протягуючого валу 2,51(151)

притискного валу 0,68(41)

Швидкість руху подаючого транспортера, м/с (м/хв) 0,46 (27,6)

Робоча довжина ріжучої кромки ножа, мм 508

Споживана електроенергія, кВт 0,4

Габаритні розміри, мм 1640x930x1200

Маса, кг 400

Машина для пластування шпика к6-фп2-м

Машина я л я пластування шпика К6-ФП2-М (рис 4) складається з корпусу 1, плити 2, дискового ножа 3, шпикотримача 4, столу 5, пульта управління 6, лотка 7, електропанелі 8, кожуха 9, опори 10. Охолоджені пласти шпика укладаються в шпикотримач і за допомогою притисків притискаються до поверхні столу.

Стіл встановлюється нижче ріжучою хромки ножа на задану величину (2...15 мм) .Для зручності завантаження шпикотримача передбачений режим "Завантаження". При цьому він обертається тільки при натискуючій кнопці "Пуск" і зупиняється при відпуску її. Це дозволяє встановити шпикотримач в положення, зручне для завантаження.

Після завантаження шпикотримача перемикач виду робіт ставиться в положення 'Резка", і натиском кнопки "Пуск" включається привід.

При обертанні шпикотримач переміщає шпика по поверхні столу до ножа, що обертається, відбувається відрізування пласта заданої величин. Товщина шпика, що зрізається, регулюється регулювальним пристроєм. Відрізані пласти падають на лоток і виносяться із зони відрізки

Мал. 4. Загальний вид машини К6-ФП2-М

Кінематична схема машини К6-ФП2-М представлена на мал. 5.

Мал. 5. Кінематична схема машини К6-ФП2-М:

1 - електродвигун; 2, 3 - шківи клиноременной передачі; 4 - редуктор; 5.,.9-шестерня; 10 - плита; І - ніж; 12 - шпикотримач; 13-стіл; 1...14 – вали.

Технічна характеристика

Продуктивність (при товщині зрізаючого шпика). кг/год:

2 мм 150

15 мм 750

Допустимий (що передбачається) відсоток нестандртной по масі

продукції % . .: 10

Розміри шпика, що зрізається, мм. 520x370

Споживана електроенергія, кВт-ч 2,7

Габаритні розміри, мм 1090x1063x1140

Маса, кг 300

Машина шпикорізальна фшг

Машина шпикорізальна ФШГ (мал. 6) складається із станини 9, валу горизонтального 5, валу вертикального 10, насоса шестеренчатого18, ножових рамок 12, циліндра з траверсой, столу з приймачем.

На чавунній станині розмішаються всі основні вузли машини. В нижній частині станини кріпиться горизонтальний вал, що передає обертання від електродвигуна 3 через дві муфти 4 до насоса шестерного. Через черв'ячну пару 7, що складається з пятизаходного черв'яка і чарявечного колеса, обертання передається від горизонтального валу до вертикального. На вертикальному валу кріпиться ексцентрикова втулка 11: повідомляючи рух серповидному ножеві, що обертається за годинниковою стрілкою, і два бронзових сухаря, передаючих через важелі поворотно-поступальна хода в двох взаємно-перпендикулярних напрямах ножовим рамкам, призначеним для подовжнього різання шпика. Вони є двома сталевими рамками з набором ножів.

Насос шестерний призначений для безперервної подачі масла з масляної ванни, що знаходиться під насосом, через маслопроводи 6 і золотникову коробку 2 в циліндр 1 поршня. Золотникова коробка служить для поперемінної подачі масла у верхню і нижню частині циліндра.

Мал. 6. Загальний вид машини шпикорізной ФШГ.

Завантаження шпика здійснюється в приймачі 14, закріплені на столі 13. Приймачі є камерами квадратного типу 3, та час як через одну з камер шпик проштовхується штовхачем 15 в ножові рамки, інша наповнюється вручну. Для приводу в рух штовхача служить циліндр з траверсой 16.

Шматки шпика завантажують уручну в приймач 1 (мал. 6), має дві камери квадратного перерізу. Після завантаження однієї з камер, вона повертається і шпик проштовхується штовхачем 2 до ножів, закріплених в двох ножових рамках 3. Ножі мають поворотно-поступальну ходу в двох взаємно перпендикулярних напрямах в горизонтальній площині.

Під ножовими рамками встановлений безперервна серповидний ніж, що обертається, 4, який разом з ножами рамок ріже шпика на кубики, що випадають через похилий бункер в спеціальну ванну.

Для різання кубиків різних розмірів до машини додається набір змінних ножових рамок. Швидкість подачі шпика в приймач при різних розмірах кубиків міняється за рахунок зміни кількості масла, що нагнітається в циліндр штовхача.

Періодичне завантаження камер приймача забезпечує безперервність роботи машини.

Мал. 7. Кінематична схема машини

1 - електродвигун; 2 - муфта; 3 - горизонтальний вал; 4 - черв'ячне колесо; 5-пятиэаходный черв'як; 6 - шестерний насос; 7 - вертикальний вал; 8 -рычаги;9 - ножові рамкою