Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лб Ковбаса-перероблена.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
596.99 Кб
Скачать

Термоагрегат пту-16

Цей апарат призначений для того, що підсушувати, обжарювання і варива ковбасних виробів (рис. 10).

Термоагрегат є теплоізольованим тунелем, умовно розділеним на три зони (підсушки, обжарювання і варива). Термічна обробка ковбасних виробів проводиться в термоагрегаті при безперервному переміщенні їх в потоках пародимо-повітряного середовища. Ковбасні вироби навішують на рами розміром 1X0,9X1,25 м. В цілях створення направленого руху повітряного потоку задня стінка рам виконана суцільної рами переміщаються по смуговому шляху за допомогою ланцюгового конвейєра, розташованого внизу термоагрегата.

Над кожною з трьох зон встановлені відцентрові вентилятори для подачі повітря в термоагрегат і калорифери для його нагрівання. Температура середовища в зонах контро-люється за допомогою термометрів, встановлених у верхній частині термоагрегата.

Калорифери, встановлені в зонах підсушки і обжарювання, складаються з чотирьох секції пластинчастих теплообмінників, а в зоні варива — з трьох. Гаряче повітря нагнітається в кожну із зон вентилятором зверху вниз, а потім за допомогою розподільних коробів, розташованих над і під рамами, при проходженні від нагнітального до всмоктуючого патрубка потік двічі міняє свій напрям на зворотне. В кожній зоні поміщається по чотири рами. Привід транспортуючого ланцюгового конвеєра з пальцем зверху, розташованого у вертикальній площині нижньої частини тунеля, здійснюється від електродвигуна через редуктор з варіатором швидкостей. Для завантаження і вивантаження рам в термоагрегаті є двостулкові двері На бічній стінці тунеля розташовані оглядові вікна-люки для контролю за переміщенням рам і ходом процесу.

Дим поступає в термоагрегат від димогенератора. Надлишок пародимо-повітряної суміші віддаляється в атмосферу. Кількість диму і свіжого повітря, що подається, регулюється вручну за допомогою заслінок.

Рис. 10. Термоагрегат ПТУ-16

1 — розподільний короб 2 — пристрій для подачі диму, 3 — калорифер, 4 — вентилятор.

21