Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodika_stroevoy_Kiev.doc
Скачиваний:
1418
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Строї батальйону

Розгорнутий стрій батальйонулінія взводнихаборотних колон.У разі потреби батальйон шикується в лінію машин.

Шикування батальйону в розгорнутий стрій проводиться за розпорядженням командира батальйону або за командою (сигналом) “У лінію взводних (ротних) колон ( у лінію машин) – РУШ”.Батальйон у лінію взводних колон шикується поротно за номерами, а роти – у лінію взводних колон. Батальйон у лінію ротних колон шикується поротно, роти – у колонах. Батальйон у лінію машин шикується поротно, роти – у лінію машин; інтервали між ротами і взводами – 5 метрів, між машинами – 3 метри.

Під час шикування батальйону машина командира батальйону та підрозділ управління шикуються на правому фланзі батальйону, артилерійські підрозділи та підрозділи забезпечення – відповідно у взводних або ротних (батарейних) колонах на лівому фланзі батальйону.

Похідний стрій батальйону – колона.Шикування батальйону в похідний стрій здійснюється за розпорядженням командира батальйону або за командою (сигналом)“У колону – РУШ”.Під час шикування батальйону в колону роти, артилерійські підрозділи й підрозділи забезпечення шикуються у порядку, визначеному командиром батальйону; дистанції між ротами під час шикування на місці та на зупинках – 10 метрів, а під час руху – 25-50 метрів.

Перешикування батальйону з розгорнутого строю в колонупроводиться за командою (сигналом) “У колону – РУШ”. За цією командою машина командира батальйону починає рухатися прямо, потім виходить на визначений напрямок; за машиною командира батальйону висуваються на визначені дистанції підрозділи батальйону за номерами або у порядку, визначеному командиром батальйону.

Перешикування батальйону з колони в розгорнутий стрійпроводиться за командою (сигналом)“У лінію взводних (ротних) колон – РУШ”.За цією командою підрозділи шикуються поротно, роти – у лінію взводних колон або кожна рота у колоні.

Заняття з батальйоном на машинах проводяться, як правило, на місцевості (на тактичному полі).

Виконання військового вітання особовим складом, який знаходиться на машинах

На теперішній час у військах знаходяться на озброєнні найрізноманітніші машини – від складних пускових установок до мотоциклів. При цьому в багатьох машинах, особливо броньованих, особовий склад знаходиться, як правило, укрито. У той же час є машини, в яких особовий склад розміщується відкрито. Однак, і в цих машинах особовий склад займає різні положення у напрямку руху. У всіх випадках слід пам’ятати, що військове вітання потрібно виконувати за будь-якої можливості.

Виконання військового вітання у складі взводу

Виконання військового вітання на машинах виконується за командою “Взвод – СТРУНКО, рівняння - ПРАВОРУЧ(ЛІВОРУЧ)”.При цьому особовий склад і командир взводу, знаходячись в машинах відкрито, діють у такому порядку:

за командою “СТРУНКО” особовий склад повинен сидіти, не згинаючись у попереку, голову тримати прямо, дивитися перед собою; без зброї – напівзігнуті кисті рук вільно покласти трохи вище колін; із зброєю – тримати її між колінами і підтримувати обома руками;

за командою “Рівняння праворуч (ліворуч)” командири підрозділів від взводу й вище та старші машин повертають голову вбік начальника й прикладають руку до головного убору, решта військовослужбовців залишається в положенні “струнко” і голову вбік начальника не повертає; якщо військовослужбовці розмістилися на машині обличчям у напрямку руху, то за цією командою одночасно повертають голову вбік начальника;

після того як машина мине начальника, за командою командира взводу або старшого машини “ВІЛЬНО”усі військовослужбовці голову тримають прямо й сидять вільно; командир взводу та старші машин, крім того, опускають руку від головного убору.

Навчання особового складу виконанню військового вітання рекомендується починати , коли машина знаходиться на місці. Також можна дії особового складу розучувати за розподілом. При цьому на рахування “роби – РАЗ” виконується вказане за командою “СТРУНКО”; на рахування “роби – ДВА” – за командою “Рівняння праворуч (ліворуч)” і на рахування “роби – ТРИ” – за командою “ВІЛЬНО”.

Поодинокі військовослужбовці, які перебувають на машинах, військове вітання виконують сидячи, повертаючи голову вбік начальника, не згинаючись у попереку.

Якщо військовослужбовці без зброї, то одночасно із поворотом голови вони прикладають руку до головного убору, а якщо зі зброєю, то тримають її між колінами і підтримують обома руками.

Механіки-водії та водії під час керування машиною військове вітання не виконують.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]