Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodika_stroevoy_Kiev.doc
Скачиваний:
1418
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Оцінка виконання вимог стройового статуту в повсякденному житті

Рівень стройового вишколу особового складу перевіряється на заняттях із стройової підготовки та інших предметів навчання, а також у ході всіх заходів, передбачених розпорядком дня частини.

Кожний перевіряючий повинен не тільки враховувати дії особового складу у складі підрозділу, але й звертати увагу на поведінку військовослужбовців під час несення ними служби в добовому наряді, при пересуваннях як на території військового містечка, так і за його межами.

З цією метою перевіряючий використовує підлеглих йому офіцерів. Наприклад, командир батальйону, залучаючи своїх заступників, розподіляє їм обов’язки для перевірки виконання підрозділом вимог Стройового статуту в повсякденному житті.

Перевірка може проводитися як до початку стройового огляду (контрольного заняття), так і після його проведення.

Оцінка підрозділу і військовій частині (військово-навчальному закладу) за виконання вимог Стройового статуту у повсякденному житті визначається за виконання встановленого розпорядку дня та розкладу занять, дотримання усіма військовослужбовцями порядку і правил, встановлених Військовими статутами Збройних Сил України і наказами командирів, та виконання правил носіння військової форми одягу.

Оцінка за підрозділ, військову частину (військово-навчальний заклад)за цим показником виставляється:

задовільно”,якщо всі показники трьох основних вимог виконуються;

незадовільно”,якщо хоча б одна з них у підрозділі, військовій частині (військово-навчальному закладу) не виконується.

Загальна оцінка стройової підготовки

Загальна оцінка стройової підготовки підрозділу, військовій частини (військово-навчальному закладу) складається з оцінок за трьома показниками: за одиночну підготовку, стройову злагодженість і за виконання вимог Стройового статуту та інших загальновійськових статутів у повсякденному житті й визначається:

відмінно”,якщо за одиночну стройову виучку і стройове злагодження – “відмінно”, а за виконання вимог Стройового статуту та інших Військових статутів Збройних Сил України у повсякденному житті – “задовільно”;

добре”,якщо за одиночний стройовий вишкіл і стройове злагодження – не нижче “добре”, а за виконання вимог Стройового статуту та інших Військових статутів Збройних Сил України у повсякденному житті – “задовільно”;

задовільно”,якщо за усіма трьома показниками отримані позитивні оцінки.

Результати перевірки стройової підготовки заносяться у відомість.

Загальна оцінка стройової підготовки оголошується після перевірки виконання особовим складом вимог Стройового статуту в повсякденному житті та її затвердження старшим начальником.

Порядок визначення оцінки стройової підготовки відноситься до всіх видів Збройних Сил з урахуванням їх особливостей, організаційної структури і бойової служби.

Підведення підсумків за результатами перевірки

Після закінчення перевірки підрозділу перевіряючий проводить розбір стройового огляду (контрольного заняття).

При проведенні контрольного заняття із взводом командир роти проводить розбір з усім особовим складом. При проведенні стройового огляду (контрольного заняття) з ротою командиру батальйону або офіцеру вищого штабу рекомендується провести розбір з офіцерами, прапорщиками і сержантами, які потім проведуть розбір з рештою особового складу роти.

Під час розбору перевіряючий дає оцінку підрозділу за одиночну підготовку, стройову злагодженість і за виконання вимог Стройового статуту та інших Військових статутів Збройних Сил України у повсякденному житті; відмічає тих, хто найбільше відзначився, а також недоліки у діях командирів і особового складу. На завершення розбору підводяться підсумки виконання взятих зобов’язань і надаються вказівки щодо усунення виявлених недоліків.

Додаток 1

ЗАТВЕРДЖУЮ

Командир військової частини ______

________________________________

(військове звання, підпис)

“______” _______________2001 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]