Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорний кнспект.doc
Скачиваний:
143
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
9.78 Mб
Скачать

Приклад комбінованої форми

Приклад використання різних форм на одній сторіночці Заповните, будь ласка, цю форму Вашими даними і натисніть кнопку "Відправити дані"! Ви зможете побачити варіант обробки Ваших даних.

Ця форма має наступний код:

<form method="post" action="8.php"> <fieldset> <b>Зaполните Ваші дані:</b>

<br><br> Ім'я: <input type=text name="name" maxlength=25 size=20 value=" "> <br><br> </fieldset> <p> <fieldset> <b>Виберіть улюблений колір:</b><br> <p align=center> <input type=radio name=answer value="#F4F090">Жовтий<br> <Input type=radio name=answer value="#80ECF3">Блакитний<br> <input type=radio name=answer value="#F3ACC5">Рожевий<br> <Input type=radio name=answer value="#A7F4AB">Зелений<br> </select>  <br><br> </fieldset> <p> <fieldset> <b>Напишіть тут текст </b><br> <textarea name="basictext" rows=7 cols=45 ></textarea> </fieldset> <p> <fieldset> <input type=reset value="Сбросить данные"> <Input type="submit" value="Отправить данные"> </fieldset> </form> 

Контрольні запитання

  1. Що таке форма?

  2. Який тег описує форму у HTML коді?

  3. Які атрибути є обов’язковими при додаванні форми?

  4. Назвіть елементи форми.

  5. Який атибут допомагає створити кнопку із зображенням?

Лекція 10

Тема: Візуальний редактор веб-сайтів

Мета: познайомитися з візуальним редактором для створення веб-сторінок та сайтів FrontPаge, розглянути інтерфейс та режими роботи, вивчити команди завантаження та створення нових веб-сторінок, форматування тексту, створення таблиць та гіперпосилань, створення сторінок з фреймовою структурою.

План

1. Технологія створення веб-вузла.

2. Інтерфейс та режими роботи програми.

3. Режими перегляду веб-документів.

4. Відкриття та створення веб-сторінок.

5. Створення веб-сторінки за допомогою шаблона.

1. Технологія створення веб-вузла.

  1. Проектування (формування логічної структури сайту вигляді блок схеми)

  2. Підготовка текстових, графічних, відео- та звукових матеріалів

  3. Робота в редакторі

  4. Оформлення гіперпосилань

  5. Тестування сайту у браузері

Тепер, коли ви вмієте наповнювати веб-документи текстовою інформацією та володієте засобами їхнього художнього оформлення, можна подумати про створення першого повноцінного сайту. Та чи приваблює вас перспектива вручну вводити у текстовому редакторі всі теги — від першого до останнього! — і при цьому не бачити відразу результат своєї праці, оскільки його видно лише у браузері? Мабуть, що ні.

Тому у даній лекції ми розглянемо програму Microsoft FrontPage, адже це потужний засіб для візуального створення веб-сторінок та їхньої публікації. Ви ознайомитеся з інтерфейсом програми, засобами форматування тексту, формування гіперпосилань, створення таблиць і розміщення зображень, а також можливостями щодо автоматизованого створення веб-сайтів та окремих сторінок за допомогою майстрів і шаблонів. Набуті знання будуть використані у практичній роботі для створення сайту про рослини.