Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OPD_vidpovidi_na_zalik.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
118.4 Кб
Скачать

15. Розмежування компетенції між вищестоящими і нижчестоящими прокуратурами.

15 наказ №1.2

3. Установити, що прокурори міст з районним поділом:

3.1. Координують діяльність правоохоронних органів, здійснюють взаємодію з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у боротьбі зі злочинністю та корупцією на території міста. У постановах координаційних і міжвідомчих нарад визначають спільні з прокурорами районів у місті заходи, спрямовані на протидію злочинності та корупції. Взаємодіють з цих питань зі спеціалізованими прокуратурами, розташованими на території міста.

3.2. Аналізують дані про стан законності та правопорядку на території міста. Інформують міські органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування про стан законності у місті та заходи щодо її зміцнення.

3.3. Здійснюють нагляд за додержанням кримінально-процесуального та кримінально-виконавчого законодавства у діяльності органів дізнання та досудового слідства міського рівня, ізоляторів тимчасового тримання, приймальників-розподільників та інших спеціальних установ для дітей.

3.4. Проводять досудове слідство у кримінальних справах, порушених прокуратурою міста, справах про злочини, вчинені на території кількох районів міста, та інших справах за дорученням прокуратури вищого рівня.

3.5. Підтримують державне обвинувачення у кримінальних справах, обвинувальний висновок у яких затверджено керівництвом прокуратури міста, в інших справах за дорученням прокуратури вищого рівня.

3.6. У разі неможливості забезпечити участь у судовому розгляді усіх справ, обвинувальний висновок у яких затверджено керівництвом прокуратури міста, наглядові провадження у них за письмовим погодженням з прокуратурою вищого рівня можуть передавати прокурору відповідного району за місцем розгляду для підтримання державного обвинувачення і подальшого інформування про результати судового розгляду справи прокурора міста.

3.7. Здійснюють правозахисну діяльність шляхом нагляду за додержанням і застосуванням законів міськими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, органами державного контролю, установами та організаціями міського підпорядкування і їх посадовими особами, відповідністю законам прийнятих ними правових актів, а також додержанням законів підприємствами, що забезпечують життєдіяльність та соціально-економічний розвиток міста, перелік яких визначається відповідними наказами прокурорів обласного рівня.

3.8. У виняткових випадках повноваження із здійснення нагляду за додержанням законів у діяльності установ та організацій міського рівня і їх посадових осіб за наказом прокурора обласного рівня можуть бути надані прокурорам районів у містах.

3.9. Беруть участь у розгляді місцевими загальними судами позовів та заяв прокуратури міста, а в містах розташування місцевих господарських та окружних адміністративних судів – також у розгляді цими судами всіх справ за позовами прокурорів.

3.10. Вирішують звернення громадян і юридичних осіб, які містять відомості про порушення законів піднаглядними органами, підприємствами, установами і організаціями, їх посадовими особами, а також скарги на рішення чи дії підпорядкованих прокурорів, надсилають їм звернення за належністю для вирішення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]