Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
9.96 Mб
Скачать

5. Обробка результатів досліду

  1. Накреслити в одній координатній системі криві п при (А); в другій п при U(В) і обчислити відношення пmax;пmin,де пmax і пmin - найбільша і найменша швидкості обертання якоря.

  2. Розрахувати для всіх проведених дослідів навантаження двигуна наступні величини: споживчу і корисну Р2 потужності; ККД і обертовий момент. Електрична потужність , яка подається на двигун, обчислюється по формулі:

де - напруга мережі, яка живить електродвигун; ; - струми, які протікають відповідно в колі якоря і колі обмотки збудження.

Потужність Р2 на валу електродвигуна, визначається методом навантажувального генератора, спареного з електродвигуном, який випробовується.

Електрична потужність, яку виробляє генератор, визначається по формулі:

;

де - відповідно напруга і струм навантажувального генератора. Знаючи ККД генератора для різних навантажень, залежність знаходим

опотужність, яку віддає електродвигун, де значення ККД навантажувального генератора.

Коефіцієнт корисної дії визначається:

де - корисна і споживаюча потужність електродвигуна.

Момент на валу двигуна визначається по формулі:

де п - швидкість обертання якоря електродвигуна.

Результати розрахунків зводимо в таблицю 2.3.

5.3. Побудувати в одній координатній системі регулювальну характеристику електродвигуна паралельного збудження, а в другій його робочі характеристики: п, І, М2,

6.Аналіз результатів лабораторної роботи

При аналізі слід пояснити криволінійний вигляд регулювальної характеристики двигуна, а також форму робочих характеристик двигуна. При аналізі швидкісної характеристики необхідно, крім того, дати кількісну оцінку цій характеристиці, розрахував номінальну зміну частоти обертання двигуна при зняття навантаження. (%):

Визначивши номінальні дані двигуна по його робочим характеристикам, їх слід порівняти з паспортними даними двигуна і зробити висновки про їх відповідність.

Лабораторна робота №3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]