Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
9.96 Mб
Скачать

3.2.Побудова топографічної діаграми

Вибрав масштаб напруги (В·мм), будуємо топографічну діаграму лінійних напруг, яка відповідає схемі рис.5.1.,а, з урахуванням виміряного кута а фазового зсуву між векторами лінійних напруг і .

Виміривши відстань між точками діаграми Bі С-с, визначаємо напругу

; (5.3)

де т - масштаб напруги, прийнятий при побудові топографічної діаграми, В-мм. Отримані по (5.3) напруги повинні бути однаковими і рівними виміряним і обчисленим по (5.1) значенням напруг, що буде підтверджувати вірність замірів, обчислень і побудов. При дослідному визначенні груп з'єднання, які відповідають схемам рис.5.1,6,в,г слід притримуватись порядку для схеми по рис. 5.1а, але при обчисленні напруг і необхідно користуватись формулами:

рис.5.1,6. ;

рис.5.1,в.

рис.5.1,г.

3.3. Зробити висновок по виконаній роботі.

4. Аналіз результатів лабораторної роботи.

При аналізі результатів лабораторної роботи необхідно мати на увазі наступне:

4.1.Групи з'єднання трансформаторів визначаються не тільки схемою з'єднання обмоток ВН і НН, але і маркуванням їх виводів (направлення намотки).

4.2.Досліджені в лабораторній роботі чотири групи з'єднання являються основними і кожна із них може бути перетворена в дві похідні групи з'єднання шляхом кругового перемаркування виводів обмоток або на стороні ВН, або на стороні НН; слід вказати, які похідні групи з'єднання можна отримати із кожної основної.

4.3.Необхідно відмітити, які із груп з'єднання, розглянуті в даній роботі, передбачені ДС

Т

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]