Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет НПЗ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
475.65 Кб
Скачать

5.4 Випробування колони

Нові колони, а також колони, корпуси яких піддавалися значному ремонту, опресовують при локальних ремонтах корпусу, в, малих розмірах обмежуються перевіркою на герметичність. Виняток становлять спеціальні колони, які за правилами Держгірпромнагляду опресовують при кожному розтині.

Опресовування з метою перевірки міцності і щільності апарату проводиться на пробний тиск, величина якого встановлюється залежно від робочого тиску і вказується в паспорті або технологічній карті. Найбільш поширене гідравлічне опресовування, яке полягає в наступному. У колону нагнітають воду при відкритому на самій верхній точці апарату душнику. Поява води у душнику свідчить про заповнення колони. Закривши душник, в колоні поволі підвищують тиск, поки воно не досягне величини тиску опресовування. При такому тиску апарат витримують протягом 5 хв., після чого тиск поволі знижують до робочого і приступають до огляду корпусу, одночасно обстукуючи зварні шви молотком вагою 0,5—1,5 кгс.

При гідравлічного опресовування високих колонних апаратів слід враховувати величину гідростатичного стовпа води, опресовування, тому перед опресовуванням по паспорту або розрахунком перевіряють допустимість гідравлічного випробування в робочому положенні. Воно може проводитися, якщо навантаження на стінку нижнього поясу апарату від суми пробного тиску і тиску стовпа рідини не перевищує 0,8 величини межі текучості металу корпусу при температурі опресовування.

У тих випадках, коли ця умова не виконується або виникає небезпека перевантаження фундаменту апарату, по дозволу і у присутності інспектора Держгірпромнагляду можна проводити опресовування колон повітрям або інертним газом. До пневматичного опресовування вдаються також тоді, коли за умовами технологічного процесу присутність води в колоні може викликати аварію при виході її на робочий режим.

Пневматичне опресовування вимагає дотримання особливих запобіжних засобів. Зокрема, перед опресовуванням повітрям необхідно переконатися в повній відсутності в апараті вибухо- і пожежонебезпечних рідин, пари і газів. Для цього колону заздалегідь продувають інертним газом або водяною парою. Апарат, що знаходиться під тиском повітря, обстукувати молотком не можна; зварні шви обстукують до початку опресовування. В момент підвищення тиску стояти поблизу апарату не дозволяється.

Вакуумні колони піддають гідравлічному випробуванню на пробний тиск 2 кгс/см або пневматичному на тиск 1,1 кгс/см . Колони, що працюють при атмосферному тиску, як правило, піддають випробуванню шляхом заливки води.

При перевірці зварних швів змазуванням гасом протягом 20—40 хв. (залежно від товщини кожного шва) стежать за появою плям на змащеній крейдою протилежній (звичайно зовнішньої) його стороні.

6 Охорона праці на виробництві.

І Н С Т Р У К Ц І Я

по застосуванню засобів газозахисту на об'єктах АТ «Укртатнафта»

1 Загальні положення

1.1 Для захисту органів дихання, обличчя і очей людини від дії парогазообразных шкідливих домішок і аерозолів обслуговуючим персоналом об'єктів заводу застосовуються промислові фільтруючі протигази, а також шлангові протигази ПШ-1 і ПШ-2.

1.2 Забезпечення працівників заводу протигазами, зберігання протигазів і умови застосування повинні відповідати ВІД-9 «Інструкції про порядок забезпечення, зберігання і використання засобів індивідуального захисту органів дихання на об'єктах АТ «Укртатнафта»».

2 Промислові фільтруючи протигази

2.1 Промислові фільтруючі протигази призначені для індивідуального захисту органів дихання людини від дії шкідливої пари або газів, присутніх в навколишньому повітрі в поєднанні з аерозолями або без них при об'ємній частці вільного кисню не менше 18% і сумарному змісті парогазообразных шкідливих домішок не більше 0,5% об'ємних.

2.2 Промислові фільтруючі протигази складаються із спорядженої поглиначами фільтруючої коробки, лицьової частини, гофрованої трубки.

2.3 Фільтруючі протигази підрозділяються на два типи, залежно від типу коробки.

Перший тип – протигази з коробкою з аерозольним фільтром.

Другий тип – протигази з коробкою без фільтру.

2.4 Відповідно до Госту 12.4.034-85 умовне позначення кожного типу протигазів наступне:

1 тип - ФГП-130

П тип - ФГ-130

Марки кожного типа, умовне позначення протигазів представлені в таблиці. Марка протигазів повинна відповідати марці коробки.

Коробки спеціалізуються за призначенням. Спеціалізація коробки характеризується за маркою, зовнішніми відмітними ознаками якої є буквене позначення і колір забарвлення.

2.6 Час захисної дії фільтруючих коробок не є величиною постійною і може змінюватися залежно від концентрації шкідливої пари і газів, вологості, запиленої і температури повітря.

2.7 Отработанность протигазів по шкідливих домішках визначається таким чином:

а) для коробок марок «А», «В», «КД», «БКФ» – при появі навіть незначного запаху шкідливої речовини. При цьому необхідно негайно вийти з отруєної атмосфери і замінити коробку на нову;

б) для коробок марки «Н» – по відпрацьованому часу, час дії – 60 годин;

в) для коробок марок «СО» і «М» – по приросту коробки. При збільшенні ваги в порівнянні з початковим для марки «СО» на 50 г і марки «М» на 35 г коробки замінюються новими.

2.8 До зниження захисної потужності протигазів марок «СО» і «М» по окислу вуглецю приводить зволоження шихти коробок парами води. При цьому після кожного разу користування протигазами марок «СО» і «М» коробки від'єднуються від гофрованих трубок, горловина на дні і на даху коробок завертаються ковпачками з гумовими прокладками.

2.9 Коробки протигазів слід оберігати від ударів. Пом'ятими і пробитими коробками користуватися не можна.

2.10 Термін зберігання коробок марок М, Г, З – 3 роки з моменту виготовлення.

Гарантійний термін зберігання коробки решти марок – 5 років з моменту виготовлення (дата випуску наноситься на коробці).

2.11 Лицьова частина протигаза складається з гумової маски шолома з очковими стеклами, клапанної коробки для розподілу потоків вдихуваного повітря, гофрованої трубки для з'єднання лицьової частини з протигазовою коробкою.

2.12 Шолом-маску протигаза виготовляють п'яти розмірів: 0, 1, 2, 3, 4. Розмір позначений цифрою на частині, підборіддя маски шолома. Для підбору розміру маски шолома сантиметровою стрічкою проводять два вимірювання голови. При першому вимірюванні визначається довжина кругової лінії, що проходить по підборіддю. щокам і через вищу точку голови (верхівку). При другому вимірюванні визначається довжина півкола, що проходить від отвору одного вуха до отвору іншого по лобу через надбрівні дуги. Результати двох обмірів складають і визначають необхідний розмір маски шолома, керуючись наступними даними:

Сума вимірювань, см

Розмір маски шолома

До 93

0

Від 93 до 95

1

Від 95 до 99

2

Від 99 до 103

3

2.24 Сумка протигаза надягає через праве плече і знаходиться на лівому боку клапаном назовні. Для перекладу протигаза в положення «напоготів» потрібно відстебнути клапан сумки, вийняти з неї шнур-тасьму і закріпити сумку на поясі.