Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет за практику4,5.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Кременчуцький національний університет

імені Михайла Остроградського

ЗВІТ

Про ознайомчу практику

Студентки 1 курсу, Групи МК-11-1

Чиньонової Анастасії Олександрівни

Керівник практики

Від підприємства

проф. Сокур М.І

Керівник практики

Від університету

доц. Коноваленко О.Д

Кременчук 2012

ЗМІСТ

стр.

Вступ…………………………………………………………………… 3

1.Матеріальна база……………………………………………………. 5

2.Науково-педагогічні кадри………………………………………… 6

3.Навчальний процес………………………………………………… 7

4.Науково-дослідна робота………………………………………….. 8

5.Міжнародне співробітництво……………………………………… 10

6.Студентське самоврядування……………………………………… 11

7.Спортивне життя…………………………………………………… 13

8.Структура КРНУ……………………………………………………

ВСТУП

Кременчуцький національний університет (КРНУ) веде відлік своєї історії із серпня 1960 року, колив місті Кременчук було створено загально технічний факультет Полтавського інженерно-будівельного інститута. Відтоді навчальний заклад розвивався ,змінював статус і назву,1997року став самостійним .

2000 року Кременчуцький національний університет був реорганізований в університет,2001 року – акредитований у цілому, що стало визнанням високого рівня організації навчально-виховного процесу, якості підготовки спеціалістів,наукових досліджень. За ці роки КРНУ забезпечив промислові підприємства міста і Придніпров’я високопрофесійними фахівцями,сформувавши технічну еліту регіону.

Сьогодні Кременчуцький національний університет - це єдиний національний вищий навчальний заклад у Кременчуцькому регіоні. Як університет він знаходиться на етапі становлення. Формуючи стратегію його розвитку ,науково-педагогічний колектив прагне поєднати кращі традиції вітчизняної університетської освіти,світовий досвід та сучасні вимогу до освіти в умовах глобалізації.

Стратегічним завданням університету є реалізація принципів та ідей Болонської декларації,вихід на міжнародні стандарти освіти, забезпечення конкурентоспроможності випускників, визнання документів про вищу освіту за кордоном. Навчальний процес у КРНУ забезпечують: Навчально – науковий інститут електромеханіки, енергозбереження і комп’ютерних технологій (ІЕЕКТ), 7 факультетів, технікум КРНУ,Центр після дипломної та дистанційної освіти. Підготовка із 33спеціальностей здійснюється за багатоступеневою системою : молодший спеціаліст,бакалавр,спеціаліст,магістр. Проводиться підготовка високопрофесійних фахівців за такими напрямами: культура, філологія, економіка і підприємство, менеджмент,право,екологія, геодезія,картографія та землевпорядкування ,прикладна математика, інженерне матеріалознавство,інженерна механіка,електротехніка ,електроні апарати,комп’ютеризовані системи,автоматика і управління, комп’ютерна інженерія,електромеханіка,транспортні технології, металург,зварювання. За денною і заочною формами навчання щорічно здобувають освіту близько 10 тисяч студентів. Підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» здійснює технікум КРНУ за денною та заочною формами навчання . Загальна кількість контингенту складає 1900осіб.Підготовка фахівців фінансується за рахунок коштів державного бюджету ,юридичних та фізичних осіб . У виробничих дільницях технікуму студенти отримують робочі професії : токаря, електрозварювальника , слюсаря-складальника ,оператора комп’ютерного набору ,секретаря керівника. КРНУ також здійснює післядипломну освіту та перепідготовку кадрів. Діють аспірантура та докторантура , дві спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатської дисертації. Творчий потенціал педагогічного та наукового колективу університету, матеріально-технічна та лабораторна бази,широкі контакти з промисловими підприємствами,традиційні зв’язки з провідними вищими навчальними закладами України та зарубіжних країн дозволяють проводити підготовку спеціалістів на вищому сучасному рівні.

1.Матеріальна база

Університет має сучасну матеріально-технічну базу, яка розвивається відповідно до потреб нових спеціальностей. Тільки за останні 3 роки загальна площа корпусів зросла на 8,5 тис. м² і складає сьогодні 91,5тис. м². Уведено в дію два нові корпуси. Сьогодні навчальний процес здійснюється в 15 навчальних корпусах,до послуг студентів 26 сучасних комп’ютерних класів,Інтернет,бібліотека з комп’ютерною залою,60 спеціалізованих лабораторій ,редакційно-виробничий відділ, дві їдальні, студентське кафе , концертна зала, 40-и гуртожитки ,спортивний комплекс «Політехнік»,плавальний басейн,оздоровчий табір на Дніпрі.

Матеріальна база технікуму складається з двох учбових корпусів,актової зали на 700 місць,їдальня на 200 місць,бібліотека з читальним залом на 80 посадочних місць. Технікум має 30 учбових кабінетів 19 лабораторій ,7виробничих дільниць ,4 комп’ютерні класи,які об’єднані в локальну мережу Інтернет.

2.Науково-педагогічні кадри

Навчальний процес за всіма рівнями підготовки забезпечують майже 600 викладачів,у тому числі 59 докторів наук,професорів,132 кандидатів наук, доцентів. Серед них – член-кореспондент Національної Академії наук України ,9 академіків,6 – членів-кореспондентів галузевих Академії наук України,4 заслужені діячі науки і техніки України,3заслужені працівники освіти України,заслужений юрист України. В університеті сконцентровано 85% науковців Кременчука. Самовіддана, творча праця викладачів і співробітників відзначається почесними нагородами. За останні три роки 20 осіб отримали нагрудний знак «Відмінник освіти України»,23- Почесні грамоти Міністерства освіти і науки,молоді та спорту.

Наукова бібліотека

Фонд бібліотеки складає майже 750 тисяч примірників літератури. Щороку видавничий відділ КРНУ поповнює бібліотечні фонди більш ніж 400 власними навчальними посібниками та методичними вказівками. Діють п’ять читальних залів. 2004року було відкрито залу електронної бібліотеки,де користувачі мають можливість працювати з навчальними посібниками та методичними матеріалами на електронних носіях та мають до ступ до Інтернету.

3.Навчальний процес

У навчальному процесі застосовуються новітні технології навчання , ділові ігри,проблемні семінари,з2004\2005н.р запроваджено модульно-рейтинговий контроль знань. Велика увага приділяється інформатизації навчального процесу,організації та забезпечення самостійної роботі студентів. Щорічно збільшується кількість студентів ,які беруть участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді та стають переможцями. Так за три останні роки в університеті з 20 до 32 зросла кількість дисциплін,за якими проводяться олімпіади,з 400 до 600 збільшилась кількість учасників першого етапу. Науково- педагогічний колектив вклав багато зусиль ,щоб студенти університету гідно представляли його на всеукраїнському рівні.

Відділ практик та працевлаштування університету допомагає кожному студентові знайти гідне робоче місце. Щороку березні-квітні проводиться для випускників «Ярмарок вакансій». За результатами цієї роботи щороку працевлаштовується 85%випускників.