Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет за практику4,5.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

4.Науково-дослідна робота

Кафедри університету докладають зусиль для забезпечення єдності змісту освіти і програм наукової діяльності,розширення участі науково-педагогічних працівників у науково-дослідних роботах. Так зацікавленість і широкий резонанс в Україні викликали наукові розробки кафедр: «Системи автоматизованого управління та електропривода»(завідувач – професор,заслужений діяч науки і техніки України Д.Й.Родькін) з проблем енергозбереження, діагностики і моніторингу в електромеханічних системах: «Фізика» (завідувач – професор,лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки,член-кореспондент Української академії наук національного прогресу О.І.Єлізаров) з проблем фізики напівпровідників та фізичної хімії поверхні твердого тіла: «Технічна механіка» (завідувач-доктор технічних наук,професор В.М.Комір) з проблем механізму руйнування гірських порід. Під керівництвом ректора ,доктора технічних наук,професора В.М.Загірняка з науковцями університету міста Любляна успішно реалізований спільний українсько-словенський науково-дослідний проект « М’якомагнітні композити в конструюванні електромагнітних структур». Науковці кафедри екології під керівництвом професора В.М. Шмандія активно працюють над проблемами захисту навколишнього середовища,очищення питної води . вони стали ініціаторами створення першого на акваторії Дніпра і другого на Полтавщині регіонального ландшафтного парку « Кременчуцькі плавні».

До науково-дослідної роботи залучено понад 800 студентів. Щороку університет проводить 12 міжнародних конференцій. Результат своїх досліджень науковці мають можливість публікувати у фаховому виданні – « Вісник наукових праць КРНУ»,що видається 6 разів на рік

Аспірантура і докторантура

В аспірантурі за 14 спеціальностями та докторантурі за 5 спеціальностями навчається більш ніж 150осіб. Протягом останніх трьох років співробітники університету захистили 17 кандидатських і 5 докторських дисертацій. За цей період 13 докторам наук було присвоєно звання професора,30 кандидатам наук – звання доцента. В університеті створено спеціалізовані вчені ради щодо захисту кандидатських дисертацій: 2004 року зі спеціальностей «Електричні машини та апарати»,2005року-«Фізичні процеси гірничого виробництва».

5.Міжнародне співробітництво

Університет активно працює над розвитком міжнародних зв’язків. Тут діяльність університету спрямовано на розширення співпраці з навчальними та науковими установами зарубіжних країн з метою підвищення ефективності навчального процесу та розвитку науково-дослідної роботи в університеті,пошук партнерів для виконання спеціальних міжнародних проектів та отримання грантів. З 1999 КРНУ є членом Європейської асоціації міжнародної освіти.

КРНУ підтримує тісні міжнародні зв’язки з Європейською асоціацією міжнародної освіти,Корпусом Миру США,Університетом техніки і економіки Міттвайда, Боліварським державним університетом, Університетом Антверпена,Північно-китайським науково-дослідним інститутом електроніки та оптики, університетами Аннаби,Любляни, Любліна, Монса, Бумардесаю. З вересня 2005 року декілька випускників КРНУ навчаються в аспірантурі університету Швеції та Німеччини,магістри університету м.Аннаба(Алжир) проходять стажування в КРНУ.