Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiyi_z_menedzhmentu_antimonopolnoyi_diyalno...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
44.32 Кб
Скачать

Тема 2. Функції менеджменту антимонопольної діяльності

 

Менеджмент антимонопольної діяльності передбачає управління антимонопольною діяльністю, яке здійснюється на підприємствах у відповідності до загальних функцій менеджменту: планування, організування, мотивування, контролювання та регулювання.

Планування. На підприємстві визначаються показники господарської діяльності, які можуть стати об’єктами управління антимонопольною діяльністю, формулюється мета управління антимонопольною діяльністю (наприклад, зниження бар’єрів, цін, витрат, підняття рівня обсягів реалізації, захист прав споживачів, усунення патентної монополії, сприяння розвитку сектора малого та середнього бізнесу тощо). Наприклад, якщо підприємство є відомим на ринку туристичних послуг і здійснює зловживання в сфері ціноутворення, то об’єктами управління антимонопольною діяльністю можуть стати ціни та прибутки, договірна діяльність підприємства, в процесі якої можуть укладатись договори з антиконкурентними умовами. При цьому буде враховано собівартісь надання туристичних послуг; ринкові зміни щодо перевезення туристів, отримання віз; кліматичні умови місць перебувань туристів; зміни у курсах валют; вартість надання туристичних послуг у інших регіонах, в яких є подібними ринкові умови. Метою здійснення управління антимонопольною діяльністю є зниження вартості надання послуг, захист прав споживачів, недопущення участі суб’єкта господарювання в інтеграійних процесах, для того, щоб збільшити свою ринкову владу, з часом досягнути домінуючого становища на ринку та впливати на ринкове ціноутворення.

Організування. Залежно від видів господарської діяльності підприємства визначаються органи державної влади, місцевого самоврядування, адміністративно-територіального управління і контролю, які беруть участь в реалізації конкурентної політики в обраній галузі (визначаються їхні функції  та завдання). Визначаються посадові особи на обраному підприємстві, які беруть участь у взаємодії з визначеними органами влади.

 

Наприклад:

Органи, які беруть участь в реалізації конкуретної політики

Посадові особи на підприємстві, які беруть участь у взаємодії з відповідними органами влади

Назва органу (підпорядкованість)

Функції щодо реалізації конкурентної політики

Назва посадової особи

Функції

Орган влади, у взаємодії з яким бере участь

Антимонопольний комітет України (незалежний)

Дослідження ринку, заборона чи дозвіл узгоджених дій, вимагати від суб’єктів господарювання інформацію щодо здійснення антиконкурентних узгоджених дій, накладеня санкцій.

Директор

Надає наказ чи розпорядження щодо призначення особи, яка відповідальна щодо надання необхідної інформації певному державному органу

Всі органи

Кабінет Міністрів України (незалежний)

Надає дозволи на узгоджені дії, які не надав Антимоно-польний комітет України. З допомогою Комісії з питань оцінки позитивних і негатив-них наслідків узгодже-них дій надає висновки про вплив узгоджених дій на суспільні інте-реси та на економіку.

Бухгалтерія

Проводить розрахунки нових рівнів цін, які відповідатимуть конкурентному рівню і не будуть містити в собі цінову дискримінацію. Розрахунок транспортних тарифів

Органи виконавчої влади, Антимонопольний комітет України, Національна  комісія з регулювання тарнспорту

Національна комісія з регулювання транспорту (незалежний)

Встановлює тарифи щодо транспортного перевезення пасижирів, визначає умови перевезенн пасажирів.

Начальник транспортного відділу

Розробляє плани перевезення паса-жирів, проведення туристичних турів. Визначає витрати паливно-мастиль-них матеріалів та амортизації транспортних засобів, на основі яких розраховується вратість переве-зення туристів.

Антимонопольний комітет України

Національна комісія з регулювання транспорту

Український союз промисловців і підприємців

 

Український союз промисловців і підприємців (незалежний)

Сприяє існування конкуренції на різних ринках, в  тому числі на ринку туристичних послуг. Здійснює захист та підтримку національних підприємців.

Маркетолог

Розробляє товарний бренд туроператора, зхабезпечує виділення суб’єкта гсоподарювання на ринку, що надасть певні ринкові переваги перед конкурентами. Відповідає за недопущення недобросовісної конкуренції.

Антимонопольний комітет України

Національна комісія з регулювання транспорту

Український союз промисловців і підприємців

 

 

Мотивування. На підприємстві обираються методи стимулювання підприємства до здійснення конкурентної поведінки на обраному ринку. Визначається спосіб і суб’єкти застосування мотивації, вплив того чи іншого методу мотивації (управління працівниками, фінансами, залучення інвестицій, контрактна діяльність, визначення групи споживачів, постачальників, оподаткування тощо) на сфери господарської діяльності підприємства.

Наприклад, серед методів стимулювання підприємства до здійснення конкурентної політики на ринку надання туристичних послуг, які можуть застосовувати державні органи можна віднести такі:

-  надання роз’яснень Антимонопольним комітетом України щодо вірної конкурентної поведінки на ринку, а також випадки незастосування штрафних чи інших санкцій, якщо підприємство не буде порушувати вимоги конкуренційного законодавства;

- надання пільгових кредитів ініційованих Кабінетом Міністрів України підприємствам, які планують реалізовувати конкурентну політику та протистояти впливу монополій чи домінуючих фірм на ринку; надання пільгових ставок оподаткування, якщо суб’єкт добросовісно хоче проникнути на новий ринок і створити там конкурентне середовище;

- затвердження Національною комісією з регулювання транспорту знижених тарифів на перевезення туристів в такі райони, в яких не розвинута конкуренція;

- сприяння Українським союзом промисловців і підприємців залученню капіталу на підприємство, якщо таке підприємство буде розвивати інноваційну діяльність, потребуватиме фінансові для протистояння фірмам, які мають вагомий вплив на ринкову ситуацію.

         Керівництво ж підприємства може застосовувати:

- нарахування та виплату винагороди за недопущення порушень у сфері конкуренції, а саме встановлення недискримінаційних тарифів на послуги, що надаються підприємством. Така винагорода стосуватиметься наприклад, бухгалтера, маркетолога. Маркетолог повинен здійснювати маркетингові дослідження насамперед щодо вияву споживчих груп, та прийнятних для споживачів рівнів цін;

- надання соціальних пільг (путівка на відпочинок, матеріальна допомога на оздоровлення( працівникам, які беруть участь в укладенні договорів (юристи, заступники директора), в яких не нав’язуються непотрібні контрагентам умови договору.

Контролювання. В межах реалізації цієї функції визначаються можливості здійснення усіх видів контролю (попередній, поточний, заключний) як у усередині підприємства по відношенню до його господарської діяльності, так і з боку органів регулювання конкурентної діяльності на обраному ринку до діяльності визначеного підприємства. Визначаються методи відповідного контролю та можливі виявлені відхилення, які підлягатимуть усуненню при реалізації регулювальної функції.

Види контролю

Характеристика методів здійснення

Можливе виявлене відхилення

Застосовуваний суб’єктом господарювання контроль своєї діяльності

попередній

Пошук партнерів для укладення угоди щодо розміщення туристів-споживачів в готелях та пансіонатах.

Серед партнерів, з якими укладатиметься угода вибрано такого партнера, з яким співпрацюють майже всі конкуренти туроператора, який є об’єктом досліджень.

поточний

Укладення угоди щодо розміщення туристів в готелях та пансіонатах, визначення умов розрахунків та часових термінів поселення туристів.

Під час укладення угоди партнеру може бути нав’язана умова розраховуватись за системою передоплати. Ще одна із умов може стосуватись вимоги не укладати аналогічних договорів з іншими туроператорами, які працюють у Львівській обл.

заключний

Контакт з директорами пансіонатів та готелів щодо визначення умов поселення туристів та проведення взаєморозрахунків за надані послуги.

Може бути виявлено, що туристи не поселяються вчасно у готелі чи пансіонати, не надаються відповідні за їх бажанням номери, а за додаткову платню ці питання швидко вирішуються. Тобто є ознаки дискримінації споживачів.

Застосовуваний органами влади контроль діяльності суб’єкта господарювання

попередній

Аналіз структури ринку надання туристичних послуг

Виявлення тих суб’єктів, які здійснюють антиконкурентну поведінку, зокрема виявлення, що досліджуване підприємство планує укладати договори з директором фірми про розміщення туристів на відпочинок

поточний

Відслідковування діяльнсоті порушника конкуренційного законодавства, надання згоди чи заборони на узгоджені дії, концентрацію (якщо підприємство братиме участь у злитті чи іншій інтеграції)

Виявленні зловживань туроператора своїм ринковим становищем, що виражатиметься у нав’язування контрагенту непотрібних умов договору.

заключний

Перевірка планова та позапланова діяльнсоті туроператора на предмет виявлення скоєння порушень.

Недотримання вимог конкуренційного законодавства підприємством, неусунуто наслідків зловживань своїм ринковим становищем.

 

Регулювання. Реалізація цієї функції передбачає визначення основних напрямів демонополізації та антимонопольного регулювання, які можливо реалізувати на обраному ринку, в тому числі способи здійснення, об’єкти та суб’єкти, очікувані результати та термін виконання демонополізації та антимонопольного регулювання.

При цьому вважається, що демонополізація економіки – це здійснюваний державою комплекс заходів, у тому числі примусових, спрямованих на зниження рівня монополізації ринків. Мета демонополізації – створення та посилення конкуренції на ринках через виконання таких завдань: збільшити кількість суб’єктів господарювання, які конкурують на ринках; обмежити або припинити монопольну діяльність суб’єктів господарювання.

Антимонопольне регулювання – це процес обмеження монопольної діяльності, що передбачає безпосереднє державне регулювання на конкрентних монополізованих ринках, або діяльності конкретних монопольних утворень шляхом централізованого встановлення кількісних і якісних показників. Мета антимонопольного регулювання – захист інтересів споживачів і суспільства в цілому від негативних наслідків монопольної діяльності конкретних суб’єктів господарювання

При регулювання повинні визначатись способи регулювання виявлених під час контролю відхилень на ринку. Так, на ринку туристичних послуг функція регулювання може реалізовуватись так:

Щодо демонополізації та антимонопольного регулювання:

Параметри

Демонополізація

Антимонопольне регулювання

Напрям здійснення

Децентралізація управління

Установлення цін і тарифів

Спосіб виконання

Розмежування функцій між Державним управлінням в галузі транспорту та Антимонопольним комітетом України щодо проведення перевірок встановлення тарифів на перевезення пасажирів

Державне управління у сфері транспорту розробило оптимальні тарифи на перевезення пасажирів в туристичних поїздках, яких повинні дотримуватись всі туроператори

Об’єкти

ціни

тарифи

Суб’єкти

Туроператор, Антимонопольний комітет, Державне управління в галузі транспорту

Туроператор, Державне управління у сфері транспорту

Термін виконання

До 1 року

До 1 року

Очікуваний результат

Проведення перевірок щодо рівня тарифів тільки Державним управлінням, а результати погоджуються з Антимонопольним комітетом

Туроператори незавищують вартість пасажирських перевезень і не включають у собівартість непотрібних статей.

Напрям здійснення

Зниження бар’єрів, що обмежують вступ суб’єктів господарювання на ринок

Регулювання обсягів ринку

Спосіб виконання

Надання за рішенням Кабінету міністрів України податкових пільг суб’єктам господарювання, які входять на ринок туристичних послуг і мають намір надавати послуги в тих країнах, де мінімально представлені українські туроператори.

Визначення кількості надання послуг туроператорами на базах відпочинку України, які передбачають профспілкові путівки.

Об’єкти

Пільгове оподаткування діяльності туроператора

Надання послуг

Суб’єкти

Туроператор, Кабінет Міністрів України

Туроператори, Антимонопольний комітет України, місцеві органи виконавчої влади

Термін виконання

До 1 року

До 1 року

Очікуваний результат

Підвищення рівня конкуренції на ринках, де значна частка належить кільком туроператорам.

Зниження кількості зловживань щодо присвоєння частки нелегального прибутку, який отримують за рахунок тго, що споживача по документації оформляють як за профспілкові кошти, а насправді споживач платить за послуги по ринкових цінах.

Щодо способів регулювання виявлених відхилень:

 

Виявлене в процесі контролю відхилення

Спосіб регулювання

Суб’єкт регулювання

Об’єкт регулювання

Очікувані результати

Серед партнерів, з якими укладатиметься угода вибрано такого партнера, з яким співпрацюють майже всі конкуренти туроператора, який є об’єктом досліджень.

Моніторинг ринку, заборона укладення такої угоди

Туроператор

Угода

Конкурентні відносини з партнерами

Під час укладення угоди партнеру може бути нав’язана умова розраховуватись за системою передоплати. Ще одна із умов може стосуватись вимоги не укладати аналогічних договорів з іншими туроператорами, які працюють у Львівській обл.

Моніторинг ринку, заборона укладення такої угоди

Туроператор

Угода

Партнер ставиться у рівні права з туроператором, і його інтереси не ущемлюються

Може бути виявлено, що туристи не поселяються вчасно у готелі чи пансіонати, не надаються відповідні за їх бажанням номери, а за додаткову платню ці питання швидко вирішуються. Тобто є ознаки дискримінації споживачів.

Накладення санкцій на підприємство, яке здійснює цінову дискримінацію

Туроператор

Цінова дискримінація

Споживачам надається вчасно той спектр послуг, за які вони оплатили туроператору

Виявлення тих суб’єктів, які здійснюють антиконкурентну поведінку, зокрема виявлення, що досліджуване підприємство планує укладати договори з директором фірми про розміщення туристів на відпочинок

Моніторинг ринку, заборона укладення такої угоди

Туроператор

Угода

Недопущення зловживання своїм становищем туроператора

Виявленні зловживань туроператора своїм ринковим становищем, що виражатиметься у нав’язування контрагенту непотрібних умов договору.

Моніторинг ринку, заборо-на укладення такої угоди, усунення наслідків зловживання ринковим становищем

Туроператор

Угода, наслідки зловживання ринковим становищем

Укладання угод, в яких дотримано конкуренційне законодавство

Недотримання вимог конку-ренційного законодавства підприємством, неусунуто наслідків зловживань своїм ринковим становищем.

Накладення штрафних санкцій на порушника

Туроператор

Наслідки зловживання ринковим становищем

Компенсовано суспільні втрати від антиконкурентної діяльності

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]