Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экзамен ТМК.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
131.58 Кб
Скачать

54) Пропагандистські технології.

Пропаганда — це не тільки вид масової комунікації, а й технологія в структурі інших видів. Фактично, пропаганда може використовуватися і використовується будь-якими професійними комунікантами і будь-де, оскільки вона охоплює найсуттєвіші акти, дії, операції, засоби впливу на людину та людей. Технологічним завданням пропаганди завжди було і є формування масової свідомості на основі певного погляду чи певної точки зору. У масовій комунікації пропаганда розглядається як технологія формування, деформування, переформатування громадської думки. Серед пропагандистських технологічних засобів найбільш важливим і доступним є повідомлення. Метою пропагандистського повідомлення, на відміну від інформаційного, є не стільки виклад фактів, скільки висловлення оцінки фактів для об’єднання людей навколо певної ідеї.

55) Медіаекологія.

Медіаекологі — міждисциплінарна галузь медіазнавства та медіа-дизайну, яка вивчає вплив символічних систем і технологій на соціальну організацію, пізнавальні процеси, політичні і філософські ідеї людського суспільства.За даними Асоціації Медіа Екології, медіаекологія може бути визначена як «вивчення медіа-середовища; ідея, що технології і методи, модулі інформації і коди комунікації відіграють провідну роль у людській діяльності».

56) Медіаосвіта.

Медіа-освіта — частина освітнього процесу, спрямована на формування в суспільстві медіа-культури, підготовку особистості до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою мас-медіа, включаючи як традиційні (друковані видання, радіо, кіно, телебачення), так і новітні (комп'ютерно опосередковане спілкування, інтернет, мобільна телефонія) медіа з урахуванням розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.