Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденник.docx
Скачиваний:
122
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
143.4 Кб
Скачать

Щоденник

переддипломної педагогічної практики,

проведеної в молодших класах

студентки групи ОМмс-1-10-4.Од 4 курсу

Лопохи Єгора

Обов’язки учасників безперервної практики

Студента-практиканта: 1. Бути присутнім у школі цілий робочий день (6 годин) протягом 2 місяців (09.11.13 по 27.11. 13 і з 05.05.14. по 13.06.14.). 2. Дотримуватися правил внутрішнього розпорядку школи, розпоряджень адміністрації школи та керівників практики. У випадку невиконання вимог, що висуваються до практиканта, він може бути знятий з практики. 3. Проявляти високу активність, інтерес і любов до дітей, до педагогічної професії, бути прикладом організованості, дисциплінованості, педагогічного такту. 4. Самостійно розробляти і проводити уроки, позакласні заходи, індивідуальні заняття з учнями. 5. Постійно співпрацювати з батьками. 6. Під час практики вести робочий щоденник, зошит спостережень і аналізів уроків та табель обліку роботи практиканта. 7. Перевіряти зошити (альбоми), виготовляти наочність і дидактичний матеріал. 8. Вести класний журнал. 9. У визначений термін по закінченню безперервної педагогічної практики здати звітну документацію керівнику практики коледжу.

Керівник практики коледжу: 1. Здійснює безпосереднє керівництво практикантами, забезпечує виконання програми практики. 2. Встановлює зв’язок зі школою, проводить інструктивно-методичну роботу з учителями та адміністрацією. 3. Розподіляє студентів по класах, затверджує їхні індивідуальні плани. 4. Проводить консультації студентам по підготовці ними класних та позакласних виховних занять. 5. Здійснює контроль за проведенням студентами навчально-виховної роботи, вибірково відвідує уроки, позакласні заняття. 6. У випадку виникнення труднощів в організації і проведенні практики терміново повідомляє керівництво коледжу. 7. Приймає та оцінює звітну документацію студентів. Керівник практики школи: 1. Ознайомлює студентів з учнями класу, їх особовими справами, успішністю, поведінкою, з основними виховними завданнями та планом своєї роботи. 2. Надає студентам консультації по проведенню навчально-виховної роботи з учнями у відповідності з програмою практики. 3. Бути присутнім на всіх уроках і заняттях практиканта, в кінці робочого дня аналізувати уроки, коротко записувати їх у щоденник-табель практиканта та виставляти оцінку за кожен урок чи заняття. 4. Після закінчення педагогічної практики складає характеристику на практиканта, оцінює роботу студента на засіданні педагогічної ради за чотирьох бальною системою.

5.Характеристика затверджується на засіданні педради.

Директор (заступник директора) школи:

  1. Забезпечує нормальні умови для проведення педагогічної практики, проводить відповідну роботу з педагогічним колективом, обслуговуючим персоналом та учнями.

  2. Знайомить студентів з постановкою навчально-виховної роботи, складом вчителів, документацією, навчально-матеріальною базою школи, роботою педагогічної ради, методичних об’єднань.

  3. Бере участь при оцінюванні роботи студента.

  4. Оцінку роботи студента затверджує на засіданні педагогічної ради.

При плануванні та розподілі роботи під час практикибажано враховувати розподіл студентів у різні класи, проведення всієїнавчально-виховної та методичної роботи.

Методистам, вчителям контролювати роботу студентів, здійснювати методичну допомогу під час проведення практики студентів і складання конспектів уроків та виховних заходів.

Всього за період практикикожен студент повинен провести20уроків з них15 з образотворчого мистецтва, 3 позакласна гурткова діяльність,5навчально-виховні заходи.

Для розвитку рефлексії майбутніх педагогів практикувати відвідання уроків вчителів школи (оформити 18 спостережень та аналізів уроків). Після закінчення педагогічної практики у школі студент IV курсу подає наступну документацію:

1. Розгорнуті плани-конспекти 15-ти уроків з образотворчого мистецтва в друкованому вигляді.

2. Два сценарії позакласного заходу (фотознімки, наочність).

3. Три позакласних гурткових заняття.

4. Наочний матеріал до уроків.

5. Щоденник практики.

6. Письмовий звіт з педагогічної практики.

7. Характеристика класу.

8. Портфоліо.

9. Звітна презентація.

10. Характеристику зі школи, написану вчителем образотворчого мистецтва на студента-практиканта та затверджену директором школи. (печатка і оцінка по 4-х бальній шкалі 2; 3; 4; 5.)

11. Витяг із протоколу засідання педагогічної ради.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]