Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
analiz_roboti_m-o-za_2010-11_r_psh..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
559.1 Кб
Скачать

Показники темпу читання вголос

високий рівень – 30 слів і більше

достатній рівень – 25-29 слів

середній рівень – 20-24 слова

початковий рівень – до 20 слів

Результати перевірки техніки читання:

Клас

Прізвище

вчителя

К-сть

учнів

В. р.

%

Д. р.

%

С. р.

%

П. р.

%

1-А

Шаповал Г.М.

32

12

37%

13

41%

7

22%

-

1-Б

Копликова Т.К.

25

8

32%

12

48%

2

8%

3

12%

1-В

Михальська І.А.

26

8

31%

11

42%

4

15%

3

12%

1-Г

Продкун Н.О.

20

8

40%

5

25%

4

20%

3

15%

103

36

35%

41

40%

17

16%

9

9%

35% учнів перших класів вправно читають текст цілими словами, чітко вимовляючи їх, дотримуючись відповідної інтонації; не лише виявляють розуміння фактичного змісту, а й висловлюють оцінні судження з приводу прочитаного.

40% учнів досить вправно читають текс складами і цілими словами, припускаючись незначних відхилень від норм у вимові слів та інтонуванні речень; виявляють розуміння фактичного змісту прочитаного.

16% учнів читають текст плавно складами, зливаючи їх у слова при повторному прочитуванні, припускаючись окремих помилок на пропуск, заміну, перестановку букв; виявляють розуміння окремих речень.

9% учнів читає складами, не зливаючи їх у слова, припускаючись багатьох помилок на пропуск, перестановку, заміну букв; виявляє розуміння лише окремих слів.

Найкращий результат серед 1-х класів показали учні 1-А класу (вчитель Шаповал Г.М.). Результати перевірки навичок читання учнів 1-х класів свідчать, що вчителі багато працювали над формуванням та темпом читання учнів. В усіх класах переважають високий і достатній рівні, але є учні, які показують середній і початковий рівні. Вчителі перших класів повинні проаналізувати отримані результати і намітити шляхи подальшої роботи над розвитком і удосконалення навичок читання своїх учнів.

Згідно річного плану роботи закладу на 2010-2011 н.р. були проведені підсумкові контрольні роботи з математики та української мови у 3-х класах за І та ІІ семестри.

Пропонуємо у вигляді діаграм результати контрольних зрізів навчальних досягнень учнів з української мови та математики.

З української мови перевірялися орфографічні і пунктуаційні уміння. Матеріал для перевірки – контрольний диктант. Для контрольних диктантів використовувалися тексти відповідно до програмових вимог для кожного класу.

Якщо уважно розглянути, порівняти і проаналізувати діаграми результатів контрольних зрізів навчальних досягнень учнів з української мови та математики за І та ІІ семестри по класах, можна зробити висновки, щодо визначення тенденцій у розвитку досягнень як окремого класу, так і класів на одній паралелі.

Українська мова

І семестр

ІІ семестр

Як бачимо, покращився результат у учнів 3-Б класу (вч. Герасьова О.І.), гірші результати показали учні 3-А класу (вч. Чорнуцька Н.О.) і 3-В класу (вч. Кошова О.В.).

Перевірка орфографічних і пунктуаційних умінь показала, що переважна більшість учнів вміє правильно писати слова на вивчені орфо­графічні правила та словникові слова, визначені для запам’ятову­вання, ставити розділові знаки відповідно до опрацьованих правил пунктуації, правильно оформлювати роботу.

Типові помилки, які були допущені учнями:

  • пропуск букв, складів;

  • повтор букв в кінці слова, складів;

  • при написанні слів з дзвінкими приголосними в кінці слова;

  • при написанні слів з ненаголошеними [е], [и] в корені слова;

  • при написанні слів з подовженими м’якими приголосними;

  • при написанні слів з апострофом;

  • при написанні прийменника з іменником;

  • при переносі слів з рядка в рядок.

На думку вчителів 3-х класів причиною допущених помилок є:

  • невміння учнів самостійно знаходити орфограму під час письма під диктовку;

  • неуважність і під час письма, і під час перевірки. Перевіряючи свою роботу діти читають не те, що вони написали, а так, як має бути написане слово. Не помічають допущених помилок.

Враховуючи вище сказане в подальшій роботі необхідно:

  • при написанні словникових диктантів включати слова на різні орфограми;

  • використовувати різні види диктантів: словникові, вибіркові, коментовані, творчі, зорово-слухові, попереджувальні, письмо по пам’яті;

  • продовжувати застосовувати метод взаємоперевірки.

Перевірка навчальних досягнень з математики у учнів 3-х класів проводились у формі контрольних робіт, які складалися на основі програмового матеріалу.

Якщо уважно розглянути, порівняти і проаналізувати діаграми результатів контрольних зрізів навчальних досягнень учнів з математики за І та ІІ семестри по класах, можна зробити висновки, щодо визначення тенденцій у розвитку досягнень як окремого класу, так і класів на одній паралелі.

І семестр

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]