Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
igjhb htinf.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
46.82 Кб
Скачать

59. Зміст договору міжнародної купівлі-продажу за Віденською конвенцією про міжнародний договір купівлі-продажу

Зміст договору становлять його умови:

- предмет договору;

-кількість та якість товару;

- умови поставки;

-ціна та загальна вартість договору;

- умови платежів;упаковка та маркування;

- форс-мажорні обставини;

- санкції та рекламація;арбітражні застереження;

Сторони можуть домовитись також і про:

- страхування;гарантії якості;

- норми завантаження;порядок сплати податків.

Зобов'язання продавця

- Продавець зобов'язаний поставити товар, передати документи, що стосуються його, та передати право власності на товар відповідно до вимог договору та цієї Конвенції.

Зобов'язання покупця

  • Покупець зобов'язаний сплатити вартість товару і прийняти поставку товару згідно з вимогами договору та цієї Конвенції.

У Конвенції говориться, що продавець зобов'язаний поставити товар до обумовленої у договорі дати або протягом часу передати які стосуються товару документи право власності товару відповідно до вимогами договору ЄС і даної Конвенції. Продавець повинен поставити товар, який за кількістю, якістю й описанням відповідає вимогам договору і який затарований чи упакований так, як це вимагається за договором.

Продавець не несе відповідальності мза будь-яку невідповідність товару, якщо під час укладення договору покупець знав чи не міг не знати про таку невідповідність. Продавець відповідає за договором за будь-яку невідповідність товару, що існує в останній момент переходу ризику до покупця, навіть якщо ця невідповідність стає зрозумілою лише пізніше. " Продавець несе також відповідальність за будь-яку невідповідність, що є наслідком порушення будь-якого його зобов'язання.

Обгрунтовуючи право покупця вимагати відшкодування збитків Віденська конвенція вводить такого поняття, як " істотне порушення договору " . Так, покупець вправі вимагати заміни товарів в тому разі, якщо їх невідповідність є істотним порушенням договору; заявити про розірвання договору, він може в тому разі, якщо невиконання продавцем кожного з його зобов'язань становить " істотне порушення договору "

Під істотним порушенням розуміється наявність в протилежного боку " шкоди " , причому не будь-якої, а лише такої, у результаті якої вона значною мірою позбавляється того на що розраховувала виходячи з договору, тобто йдеться, фактично, про неможливість досягти " кінцевої мети договору " .

Натомість продавець, відповідно до статтями Віденської конвенції, може вимагати від покупця:

- прийняття поставок товарів відповідно до вимог договору ЄС і даної Конвенції

- сплати ціни, причому у день, поставленого за договором чи то, можливо визначено

- відшкодування збитків разі порушення покупцем договірних зобов'язань

В 17

  1. Поняття та місце мПрП.

МПрП- це сукупність юридичних норм(матеріальних,колізійних, процесуальних), які регулюють міжнародні приватноправові відносини(майнові та особисті-немайнові), відносини(сімейні, трудові, цивільні), транскордонного х-ру, що виникає між субєктами МПрП та які ускладнені наявністю певних форм іноземного елементу і х-ру застосування спеціальних методів і принципів правового регулювання. Завдання МПрП- регламентація МПрП, міжнар прив-правов відносин з метою захисту прав та інтересів їх учасників, а також створити єдиний правовий простір для реалізації ними своїх прав і обовязків з метою зміцнення співпраці д-в, які відносяться до різних правових систем.

МПрПВ грунтуються на засадах юридичної рівності, вільного волевиявлення тамайнової самостійності субєктами яких є ф і юр.ос.

Місце МПрП. –МПрП є частиною МПП; -МПрП немає, а є внутрішнє законодавство, що стосується іноземців;- МПрП є поєднанням внутрішнього законодавства і МПП; -МПрП є окремою галуззю права. Оскільки має окреми преме і притаманні йому правові способи регулювання(колізійні, матер-правові).МПрП – частина міжнародного права. Оскільки є колізія, то є зіткнення суверенітетів, тому це є відносини міжнародні (між державами), а приватні відносини – привід. Тому міжнародне право поділяється на міжн., приватне та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]