Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нові маніпуляції 2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
746.5 Кб
Скачать

Доза сироватки залежно від форми дифтерії

(відповідно до Наказу МОЗ України № 354)

Нозологічна форма

Доза сироватки

Легка форма дифтерії

20 000—40 000

Середньотяжка форма дифтерії

50 000—80 000

Тяжка форма дифтерії

90 000—120 000

Дуже тяжка форма дифтерії (ІТШ, ДВЗ-синдром)

120 000—150 000

88 Догляд за дитиною у боксі з повітряно-крапельними інфекціями

Початковий обсяг знань

При інфекціях, збудник яких виділяється і чином із секретом^слизових оболонок носа, зіва, глотки і верхніх дихальних шляхів, зараження відбувається повітряно-крапельним шляхом. З мезгою проведення протиепідемічних заходів проводять ізоляцію в боксі дітей з сумнівним діагнозом заразної хвороби, із змішаною інфекцією, із вказаним контактом з інфекційним хворим чи виявленою хворобою, викликаною повітряно-крапельними і другими інфекціями .

Етапи Послідовність проведення маніпуляції

1. Підготовка медичної сестри Медична сестра проводить гігієнічну обробку рук згідно з

Наказом МОЗ України №798, одягає стерильні гумові рукавички.

2. Підготовка 1. Ізоляційний бокс системи Мельцера чи дитячого інфекційного оснащення або соматичного відділення з приладдям для догляду. 2. Чашки Петрі з живильним середовищем 3. Стерильні пробірки із стерильними ватними тампонами 2-3 шт. 4. Дезінфікуючі розчини.

3. Підготовка Привітайтесь, назвіть своє ім'я, та посаду, запитайте, як пацієнта звертатись до хворого, пояснить необхідність порядок виконання маніпуляції. Заспокойте пацієнта, що маніпуляція буде проведена на високому рівні, одержіть згоду пацієнта.

4. Виконання 1. Організуйте правильний санітарно-гігієнічний і маніпуляції протиепідемічний режим палати - боксу: чистоту, поточну дезінфекцію.

2. Організуйте охоронний режим, який слугує спокою і нормалізації нервово-психічного стану хворої дитину. Проводьте вранці туалет хворих (вмити, туалет ротової порожнини) чи прослідкуйте.

3. Слідкуйте за чистотою тіла і постіллю, проводьте гігієнічні ванни.

4. Годуйте тяжко хворих в ліжку невеликими порціями, рідку їжу дають з напувальника, після їжі хворому потрібно прополоскати порожнину рота (годувати виключно в боксах)

5. Строго виконуйте призначення лікаря, проводьте динамічне спостереження за загальним станом хворої дитини, особливостями перебігу хвороби реєструйте документально .

6.Техніка взяття матеріалу для вірусологічних досліджень див. ман. №81,82.

Запам’ятайте!!! При догляді хворих дітей у боксах строго виконуйте протиепідемічні заходи, щоб запобігти виникненню внутрішньо лікарняних інфекцій і зараженню особисто.

Ускладнення!!! Порушення санітарно - гігієнічного і протиепідемічного режиму і догляду приводить до погіршення стану дитини, по тяжкості перебігу захворювання.