Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції Управління ІІ семестр.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
2.23 Mб
Скачать

Структура розбиття робіт

Найбільш раціональним у побудову WBS структури цього проекту, було після складання загального сценарію рекламної кампанії на дві гілки:

• Друковану

• Контекстну рекламу

Це пов'язано, насамперед, зі специфікою технічного обслуговування першою, а так само специфікою відстеження та аналізування роботи останньої.

Далі в відгалуженні веб-реклами ми можемо простежити за великими роботами.

Друкована ж реклама продовжує ділитися, тепер на:

• Реклама на сітілайтах;

• Реклама на афішах (маються на увазі оголошення формату А4);

• Реклама на флаєрах.

Етапи роботи з кожним із цих видів однакові:

Детальне опрацювання сценарію (скільки штук за все, в якому районі і т)

Дизайн макета та друк

Розміщення (поклейка чи роздача рекламної продукції)

Технічне обслуговування (стосується тільки сітілайтів і афіш)

Звіти по кожному з видів

По закінченню проекту всі звіти, за всіма видами реклами збираються в єдиний, робиться повний аналіз, який надається клієнту.

WBS структура

Дерево цілей

Задача рекламної кампанії – допомогти у виведенні на ринок послуг нової компанії, що надає послуги в сфері веб.

4. Управління якістю

Рекламна індустрія невіддільна частина нашої економіки, це та ж бізнес-середовище, і всі процеси, що відбуваються у рекламній галузі, дуже тісно переплетені з іншими сферами економіки, і також схильні до впливу тих чи інших факторів. Тобто проблема впровадження менеджменту якості також актуальна, як і для будь-якої іншої галузі економіки.

Будь-яка з компаній, діяльність якої пов'язана з виготовленням, зберіганням, продажем або споживанням продукції або послуг, відчуває постійно зростаючу увагу і вимогливість з боку споживачів, держави і суспільства. Зацікавлені сторони бажають бачити докази, що вимоги до якості виконуються.

Еволюція ринку призвела до створення нового механізму щодо забезпечення якості продукції (послуг), реалізованих у вигляді вимоги на наявність системи управління якістю організації. Система управління якістю дає споживачеві додаткову впевненість у тому, що контрактні зобов'язання будуть виконані в повному обсязі.

Ні для кого не секрет що конкурентоспроможність будь-якого рекламного агентства, незалежно від форми власності і розмірів, залежить в першу чергу від якості та сумірності ціни надаються.

У рамках подібних проектів все ж основні критерії якості визначає замовник.

І так, основні критерії якості нашої рекламної кампанії можна розділити на кілька груп: наприклад, пов'язані з врахуванням смаків замовника та дотриманням часових та кількісних рамок виконання замовлень:

  1. Повна узгодженість ескізних і остаточних макетів рекламної продукції, включаючи загальний дизайн-концепцію кампанії, дизайн афіш, дизайн банерів. Узгодження кольору, форм, стилю реалізації. Затвердження замовником робіт на всіх етапах розробки: початковий ескіз, більш детальне опрацювання, перекладені макети в електронний вигляд, пробний тираж.

  2. Виконання основних робіт етапу реалізації у визначений термін а саме:

  • Фіксовані дати, наприклад «початок контекстної реклами», не має резерву і має розпочатися точно в зазначений час (07.06.10)  Поклейка друкованої продукції в повному обсязі та у визначений термін (04.06.10)  Первісне розміщення і ТО друкованої продукції, повинно проводитися з обумовленою періодичністю (1 раз на тиждень, починаючи з 17.06.10);