Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції Управління ІІ семестр.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
2.23 Mб
Скачать

3. Рекламна кампанія: моделі проведення

Залежно від поставлених цілей, вибирають модель проведення рекламної кампанії, яка буде максимально відповідати і ефективно виконувати завдання, покладені на рекламну кампанію.

Найбільш поширені моделі рекламних кампаній:

• модель «ефективної частоти», коли частота контактів рекламного повідомлення з потенційним споживачем призводить до здійснення покупки; досягається за рахунок ефективної частоти контактів;

• STAS-модель (від англ. Short term advertising strength) - забезпечення єдиного контакту споживача з рекламним повідомленням напередодні покупки (підходить тільки для зрілих торгових марок);

• CMDS-модель - використовується для прогнозування показників позицій торгової марки, розрахунку часу та розміру бюджету рекламної кампанії, перевищення якого не принесе жодних результатів;

• бліц-модель - підтримує максимальний рівень пробних покупок, перебиваючи конкуруючі марки за допомогою постійного домінування;

• коротка бліц-модель, підходить для продуктів з коротким циклом життя (недорога сезонний одяг, відеофільми і т. д.).

Оточення та його вплив на проект

У нашому випадку на проект впливає обстановка відразу двох ринків: ринку веб-дизайну і ринку рекламних послуг.

На ринку веб-дизайну основна маса конкурентів наших замовників не робить акцент на рекламу поза мережею Інтернет. Хоча варто зазначити, що багато потенційних клієнтів бояться ризикувати і замовляти послуги через Інтернет, у зв'язку зі слабким юридичним і законодавчим регулюванням цих процесів. Так само це пов'язано з тим, що виконавець перебуває в безпосередній близькості від замовника, що дозволяє останньому тримати руку на пульсі виробничого процесу.

Чим ще раніше диктувалася тенденція розміщення саме контекстної реклами послуг у сфері веб?

У зв'язку з тим, що технологія ІНТЕРНЕТ з'явилася не так давно (в порівнянні наприклад з газетами або радіо), можливості мережі по початку були оцінені як комерційно вигідне вкладення лише найбільшими корпораціями. Через це знаходити клієнтів в місті з населенням від 0,5 до 1 млн. людей було складно. Це змушувало виробників веб послуг шукати замовників там же в мережі.

Але чим більше часу проходить, тим більше зростає довіра, а головне розуміння вигідності особистих веб сторінок у споживачів.

І тенденція на сьогоднішній день така, що незабаром сайти-візитки, сайти-магазини, особисті блоги будуть незамінною частиною не тільки великого, а й дрібного і середнього бізнесу.

У зв'язку з цим одна з основних місій WEBBEES на ряду з наданням якісних послуг і завоюванням довіри споживача в мережі Інтернет, зайняти поки що вільну нішу веб-дизайну в регіонах.

Фази життєвого циклу проекту

Ініціалізацій фаза проекту в нашому випадку - знаходиться цілком і повністю в компетенції замовника. Саме він приймає рішення про те потрібно його товару / послуги реклама чи ні. Варто додати, що будь-який новий товар або вперше з'явилася послуга вимагає розкручування.

Розробка концепції проекту в даному випадку знаходиться вже в інвестиційній фазі і включає в себе, перш за все, створення сценарію рекламної кампанії. Оскільки, наш проект це замовлення, замовлення стосується сфери діяльності не нашої, то для написання плану роботи потрібно маркетингове дослідження ринку рекламованої послуги.

Далі йде безпосередня реалізація. На цьому рівні проходить розгалуження на рекламну діяльність в Інтернеті і поліграфічну.

Умовно на етапі експлуатації в нашому проекті можна відзначити оренду рекламних площ, на яких до того часу вже буде розміщена інформація (оголошення, банери в сітілайтах), а так само їх технічне обслуговування. Протягом всього періоду «експлуатації» буде вестися відстеження тенденцій підвищення відвідуваності засобами Google-analytics і по закінченню всієї кампаній будуть складені звіти.