Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції Управління ІІ семестр.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
2.23 Mб
Скачать

4. Ризики

У процесі дослідженя компанії Ernst & Young були виділені 10 основних стратегічних ризиків як для глобальної економіки в цілому, так і для 12 її секторів окремо – управління активами, автомобілебудівництва, банковського бізнесу і ринків капіталу, біотехнологій, ринку споживацьких товарів, страхування, ЗМІ й індустрії розваг, нафтогазового сектору, фармацевтичної промисловості, нерухомості, телекомунікацій і комунальних послуг.

Ризики, що мають найбільше значення в більшості секторів економіки, були виделені як 10 основних ризиків глобального бізнесу в 2008 році. Ця невідповідність законодавчим вимогам, світові фінансові кризи, старіння населення, ринки, що розвиваються, консолідація/трансформація галузей, енергетичні кризи, здійснення стратегічних угод, інфляція, радикальна екологізація, вимірювання споживацького попиту.

Десять основних бізнес ризиків

Дослідники дотримувалися єдиної методики оцінки бізнес-ризиків і тому знайшли можливим порівняти між собою різні галузі за властивими їм ризиками. У різних секторів ризики розрізняються як за складом, так в за значимістю.

Наприклад, ризик невідповідності законодавчим вимогам є одним з ключових для чотырьох секторів економіки: ринку нерухомості, біотехнологій, фармацевтичної і нафтегазової промисловості. Банківський сектор і ринок капіталу, страхування і телекомунікації також значно більше підлягає ризику.

Галузь нашої діяльності найбільш тісно повязана з вище зазначених із галуззю ЗМІ і розваг, телекомукативною і галуззю споживання товарів і послуг. Виходячи з того можна відмінити наступні ризики, найбільш значущі для нас:

  • Зміна споживацього попиту

  • Мінливі ринки

  • Невідповідність законодавству

  • Трансформація галузі

  • інфляція

Лекція 3. Складові проекту

1. Проект, його задум і зміст

2. Проведення інформативної рекламної кампанії нової веб-студії WEB-BEES

3. Рекламна кампанія: моделі проведення.

4. Управління якістю.

1. Проект, його задум і зміст

Рекламний ринок у нашій країні активно зростає, щорічно 25-30%, а в деяких сегментах навтіь більше, наприклад, реклама в Інтернет. Перш за все рекламний бізнес – це послуги. Знайти клієнтів нещодавно відкритому рекламному агентству не так просто. Щоб попит на рекламні послуги був хорошим крім усього іншого вони мають відповідати деяким вимогам.

Повнота, т.б. послуга має бути зроблена в об’ємі, що задовольняє запити клієнта, і максимально досягає цілей, які переслідує замовник.

Комплексність послуги передбачає, що за уплачені гроші клієнт отримає «продукт», який не буде потребувати подальшу доробку, размещении и приспособлении. Услуга оказывается от проработки идеи до ее фактического донесения до потребителя (актуально для РА полного цикла).

Вартість послуги повинна бути обгрунтована, включати всі витрати виконавця і мати порівнянні показники з аналогічними послугами, пропонованими на ринку.

Оперативність і швидкість виконання послуги цікава будь-якому споживачеві, тому що замовляючи рекламу, клієнт розраховує отримати її в розумні, бажано найбільш короткі терміни.

Якість послуги має бути на висоті. Навіть якщо замовник не розбирається в рекламі (найчастіше так і буває) він повинен розуміти, що платить гроші за хорошу, якісну, продає рекламу. У цьому його повинен переконати менеджер, провідний клієнта.

І, нарешті, будь-яка послуга буде затребувана на ринку, якщо вона доступна максимально можливого числа цільових споживачів.