Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Сибірка, шкірна форма

C Герпетична інфекція

D Вітряна віспа

E Флегмона щоки

102. У хворого В., 35 років, після захворювання, яке супроводжувалося лихоманкою та болями в горлі, виникли дисфагія, дизартрія, слабкість та порушення рухів в кистях та стопах, гіпорефлексія, порушення чутливості в кінцівках за поліневритичним типом. Про яке захворювання слід подумати в першу чергу?

A *Дифтерійна полінейропатія

B Нейропатія під’язикового нерва

C Нейропатія язико-горлового нерва

D Стовбуровий енцефаліт

E Псевдобульбарний синдром

103. Захворювання почалося гостро, 6 годин тому при нормальній температурі з'явився частий рідкий стул, потім приєдналася блювота. При обстеженні: голос беззвучний, очі запалі, пульс частий, артеріальний тиск низький, сечі немає, з'явилися судоми в нижніх кінцівках. З боку серця і легенів без особливостей. Печінка і селезінка не прощупуються. Діагноз?

A *Холера

B Харчова токсикоінфекція

C Сальмонельоз

D Дизентерія

E Черевний тиф

104. Хворий 25 років поступив зі скаргами на двоїння в очах, зниження зору, утруднене дихання. Захворів гостро 12 годин тому. Напередодні захворювання вживав у їжу гриби домашнього консервування. При об'єктивному обстеженні відзначаються: блідість, широкі зіниці зі слабкою реакцією на світло, сухість у роті, порушення ковтання, брадикардія, брадипное, метеоризм, затримка стулу. М'язова сила різко знижена. Діагноз?

A *Ботулізм

B Лямбліоз

C Сальмонельоз, гастроінтестинальна форма

D Лептоспіроз

E Ієрсиніоз

105. Хворий Н., 28 років, поступив у клініку на дев’ятий день хвороби з жалобами на підвищення температури до 39,0°С, головний біль, загальну слабкість, затримку випорожнень, порушення сну. При огляді: на шкірі живота одиничні розеоли, язик обкладений коричнюватим нальотом, Р - 78 ударів за 1 хв., ритмічний, печінка збільшена на 2см. Вірогідний діагноз?

A *Черевний тиф

B Лептоспіроз

C Бруцельоз

D Сепсис

E Малярія

106. Хворий поступив до інфекційного стаціонару на 7-й день хвороби зі скаргами на високу температуру, головний біль, біль в м'язах, особливо литкових. Шкірні покриви і склери жовтяничні, на шкірі геморагічний висип. Сеча кров'яниста. 2 тижня тому їздив на риболовлю. Діагноз?

A *Лептоспіроз

B Трихінельоз

C Бруцельоз

D Сальмонельоз

E Ієрсиніоз

107. Хворий находиться в інфекційному відділенні 6 днів. Захворів поступово: нудота, блювота, важкість в правому підребер'ї, темна сеча, ахолічний стул, шкіра і склери жовтяничні. Печінка виступає на 3 см, середньої щільності, чутлива при пальпації. На 14-й день посилилася жовтяниця, з'явилося збудження, печінка зменшилася в розмірах (у реберної дуги), сухожильні рефлекси підвищені, температура субфебрильна. У зв'язку з яким ускладненням вірусного гепатиту погіршився стан хворого?

A *Печінкова енцефалопатія

B Холангіт

C Інфекційно-токсичний шок

D Рецидив вірусного гепатиту

E Менінгіт

108. Хвора дівчинка 6 років, постула у стаціонар зі скаргами на загальну слабкість, підвищення температури, біль у горлі. Об'єктивно: слизова оболонка ротогорла яскраво червона, на мигдаликах – білі нальоти, знімаються легко, виявлені збільшені всі групи лімфовузлів, 1-3 см у діаметрі, щільні, еластичні, малоболісні, не спаяні між собою. Печінка збільшена на 3 см, селезінка - на 1 см. В крові - лейкоцитоз, широкоплазмові лімфоцити - 20\%. Ймовірний діагноз?

A *Інфекційний мононуклеоз

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]