Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Грип

C Інфекційний мононуклеоз

D Лептоспіроз

E Катаральна ангіна

64. До лікаря звернувся хворий, у якого 2 дні тому з'явився приступоподібний біль у лівій половині грудної клітини, загальна слабкість, лихоманка та головний біль. Під час огляду хворого зліва в напрямку руху 4-5 міжребров'я на ерітематозно-набрякшому фоні розмірі. Для якого захворювання характерна вказана вище симптоматика?

A *Оперізуючий герпес

B Простий герпес

C Рожевий лишай

D Стрептококове імпетиго

E Герпетиформний дерматит Дюринга

65. Хворий, 26 років, поступив до стаціонару на 5й день хвороби зі скаргами на високу температуру, озноби, сухий кашель. Захворювання почалось гостро з підйому температури до 38,8С, ознобу, потім приєднався сухий кашель. Лікувався у терапевта з діагнозом ГРВІ, приймав аналгін, дімедрол. Об(єктивно: стан середньої тяжкості, на лиці, грудній клітині, животі рясний макулопапульозний висип. Гепатоспленомегалія. Пронос до 4 разів без домішків.Інформативними методами діагностики при цьому захворюванні є:

A *Гемокультура

B Біохімія крові

C РПГА

D Клінічний аналіз крові

E Товста крапля

66. Пацієнт, 43 років, хворіє 2 тижні. Захворювання почалося з підвищення температури до 37,2С, головного болю, зниження апетиту, слабкості. Потім температура досягла 39 - 40(С. Об(єктивно: стан тяжкий, на питання відповідає повільно. Адинамія. Пульс 80 в 1 хв. АТ 100/60 мм рт ст. Живіт безболісний, метеоризм 2 ст. Гепатоспленомегалія. Стілець зеленого кольору. В який строк необхідно наглядати за контактними?

A *21 добу

B 1 місяць

C 12 діб

D 1 тиждень

E 35 діб

67. Хворий В., 24 років, поступив в клініку на 4й день хвороби зі скаргами на загальну слабкість, озноб, головний біль, підвищення температури до 38,5С, біль у м(язах і животі, нудоту, кашель, висипку навколо суглобів. Під час огляду стан середньої тяжкості, температура 38,5С. Яскрава гіперемія обличчя, шиї, долонів і стоп. Обличчя одутловате, блідість носогубного трикутника, склерит. Спостерігається висипка на бокових поверхнях грудної клітки, на стегнах. Великі суглоби гіперемійовані, припухлі. Слизова зіву гіперемійована, мигдалики збільшені, підщелепний лімфаденіт, язик “малиновий”. При пальпації живота біль в правій половині, рідкі випорожнення. Найбільш інформативними методами діагностики при цьому захворюванні є:

A *Серологічний

B Вірусологічний

C Бактеріологічний

D Імунологічний

E Реакція коаглютинації

68. Хворий М., 32 років, поступив у клініку на 3ій день захворювання зі скаргами на нудоту, відчуття тяжкості у шлунку, блювання, рідкий стул. Потім з(явились туман перед очима, двоїння предметів, осиплість голосу, порушення ковтання. На передодні захворювання вживав в(ялену рибу. Під час оляду: стан вираженої середньоі тяжкості. Порушення активних рухів по типу паралічів. Спостерігаються також мідріаз, верти_кальний ністагм, блефароптоз, відсутня реакція зіниць на світло. Язик сухий. Метеоризм 2 ст. Які методи лабораторноі діаностики використовуються з метоюпідтвердження діагноза хвороби?

A *Реакція нейтралізації (біологічна проба)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]