Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Використання захисного костюму

C Екстрена профілактика населення

D Складання списку контактних осіб

E Перекривання системи центрального водопостачання

73. Хвора Н., 30 років, робітниця дитячої фабрики - кухні, потрапила до стаціонару зі скаргами на нестерпний біль у животі сутичкоподібного характеру, температуру 38,8(С, нудоту, блювання та рясні випорожнення темнозеленого кольору, без патологічний домішок. Напередодні вживала яєшню, гриби. Об’єктивно: стан середньої важкості, шкіра та слизові оболонки сухі, пальпаторно болючість у навколопупочній ділянці. Назвіть збудника захворювання?

A *Сальмонела

B Шигела

C Єрсинія О3

D Холерний вібріон

E Ротавірус

74. 27-річний чоловік, що раніше нічим не хворів, поступив до лікарні зі скаргами на сильний озноб, лихоманку та вологий кашель протягом 4 днів. Відмічає швидку втому та задих при рухах. Мокротиння в’язке, обільне, має іржавий окрас. Рентгенограма грудної клітини виявила інфільтрацію нижньої долі зліва. Який збудник найбільш вірогидний у даному випадку пневмонії?

A * Strehtococcus pneumoniae

B Hemophilus influenzae

C Klebsiella pneumoniae

D Staphylococcus pneumonius

E Streptococcus viridaus

75. 74-річна жінка з гіпертензією в анамнезі скаржиться на лихоманку, виражену слабкість, порушення психічного стану. ЇЇ чоловік розповів, що у хворої було зниження апетиту, головний біль, непродуктивний сухий кашель та діарея. При чоловік розповів, що у хворої було зниження апетиту, головний біль, непродуктивний сухий кашель та діарея. При об’єктивному обстеженні виявлено температуру тіла до 39,6°С, пульс 126 уд. в 1 хв, частота дихання – 34 за 1 хв, АТ 130/85 мм рт.ст. Хвора загальмована та сонлива. При аускультації розсіяні хрипи у легенях. Лейкоцитоз – 11,2 х 109/л. При фірбуванні за Грамом у мокротині виявлено змішану флору. На рентгенограмі грудної клітини – двостороння несегментована петехіальна інфільтрація. Який збудник в цьому випадку найбільш вірогидний?

A * Legionella pneumophila

B Pneumocystis carinit

C Mycobakterium tuberculosis

D Mucoplasma pneumoniae

E Streptococcus pneumoniae

76. Хвора, 28 років скаржиться на тупий біль у правому підребер’ї, слабкість, зниження апетиту, біль у суглобах, який турбує впродовж 2 тижнів. Вживає наркотичні речовини у вигляді ін’єкцій. При огляді: жовтяниця шкіри та склер, печінка та селезінка збільшені, сеча темна, кал знебарвлений. Попередній діагноз?

A *Вірусний гепатит В

B ВІЛ-інфекція

C Лептоспіроз

D Токсичний гепатит

E Кишковий ієрсиніоз

77. Хвору К. 20р. турбує біль у горлі при ковтанні, загальна слабкість, головний біль. Об’єктивно: t0 39,00С, PS 110 уд/хв. слизова ротоглотки гіперемійована, мигдалики збільшені в розмірах, рихлі, покриті нальотом, що легко знімається шпателем, поверхня після зняття нальоту не кровоточить (див. рис.). Про яке захворювання необхідно думати?

A *Лакунарна ангіна

B Фолікулярна ангіна

C Ангіна Симановського – Венсана

D Інфекційний мононуклеоз

E Виразково-некротична ангіна

78. Дільничним лікарем у хворого М.15 р. запідозрено черевний тиф. Для знешкодження хворого як джерела збудників інфекції слід провести наступні заходи, за винятком:

A * Введення хворому черевнотифозної моновакцини

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]