Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Реакція непрямої гемаглютинації

C Імунофлюоресценція

D Вірусологічні

E Реакція коаглютинації

69. Хворий А., 32 років, поступив у клініку на 10-ий день захворювання зі скаргами на порушення зору, утрудненням читання, двоїнням в очах. На передодні захворювання вживав у їжу тушковане м(ясо домашнього приготування. Під час захворювання читання, двоїнням в очах. На передодні захворювання вживав у їжу тушковане м(ясо домашнього приготування. Під час захворювання лікувався у окуліста, але без ефекту.Під час огляу стан задовільний. Мідріаз. Вертикальний ністагм. Які заходи треба провести, щоб лікувався у окуліста, але без ефекту.Під час огляу стан задовільний. Мідріаз. Вертикальний ністагм. Які заходи треба провести, щоб попередити захворювання? попередити захворювання?

A *Стерилізування продуктів в автоклаві при 120 с

B Кип`ятити продукти протягом 2 годин

C Проводити профілактичні щеплення

D Рання госпіталізація хвороби

E Проводити поточну дезінфекцію у відділенні

70. Хворий М., 42 років, мисливець. Захворів гостро з ознобу, підвищеної температури тіла до 37,7 градусів, ломоти у м(язах, суглобах. На 4-ий день хвороби розвинулась носова кровотеча з(явилися висипання на шкірі. Госпіталізований до стаціонару. Об(єктивно: стан важкий, сопор. Температура тіла 39,2 градуси. На тулубі та кінцівках рясні петехіальні висипання. Симптом “капюшона”. АТ 100/65 , пульс 64 уд./хв. Гепатолієнальний синдром. У неврологічному статусі: ригідність потиличних м’язів помірно виражена. Назвіть ведучий механізм виникнення екзантеми?

A *Універсальний капіляротоксикоз

B Осідання імунних комплексів у капілярах шкіри

C Деструктивно-проліферативний тромбоваскуліт

D Дефіцит факторів згортання крові

E Попадання збудника у лімфатичні судини дерми

71. Хворий М., 26 років, госпіталізований до інфекційного стаціонару на 6-ий день хвороби у тяжкому стані зі скаргами на головний біль, інтенсивний біль у животі та попереку, температуру 38,5(С. Захворів гостро: коли виникли вищеперераховані скарги. За 3 тижні до захворювання був у лісі. Укуси кліщів заперечує. Об(єктивно: стан тяжкий. Гіперемія обличчя, шиї, верхньої частини грудної клітини. Ін(єкція судин склер, крововиливи під кон(юнктиву. АТ 100\60 мм. рт. ст., пульс 60 уд.\хв. Симптом Пастернацького різко позитивний. Менінгеальні знакі відсутні.Які найбільш інформативні методи діагностики?

A *Твердофазний імуноферментний аналіз

B Гемокультура

C Шкіряно-алергічна проба

D Темнопольна мікроскопія

E Мазок та товста крапля крові

72. Хворий П., 32 років, геолог.Два тижні тому повернувся з експедиції по Далекому Сходу. Захворів три дні тому, коли з’явився головний біль, сухість в роті, біль у попереку, температура тіла 38,2 0С. Об'єктивно стан середньої тяжкості. На обличчі та кон(юнктивах гіперемія. Ін(єкція судин склер. Брадикардія. Гіпотонія. Носова кровотеча. Симтом Пастернацького позитивний. Діурез 800 мл на добу. У клінічному аналізі сечі: питома вага 1007, білок 0,1 г/л, еритроцити 20 - 30 в полі зору, циліндри 1015 у полі зору, лейкоцити 4 - 6 у полі зору. Які протиепідемічні заходи проводяться при виявленні захворювання:

A *Дератизація

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]