Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Гострий лімфолейкоз

C Ангіна

D Дифтерія

E Аденовірусна інфекція

109. У хворого 28 років, без постійного місця проживання, госпіталізованого з попереднім діагнозом "грип", на 5 день захворювання з'явився розеольозно-петехіальний висип на тулубі і внутрішніх поверхнях кінцівок. Температура 41(С, ейфорія, гіперемія обличчя, почервоніння склер, тремор язика, тахікардія, спленомегалія; збудження. Ймовірний діагноз?

A *Висипний тиф

B Черевний тиф

C Лептоспіроз

D Алкогольний делірій

E Кір

110. При огляді виявлений на передпліччі карбункул, навколо якого виражений набряк і незначна болісність. Регіонарний лімфаденіт. Гепатолієнальний синдром. З анамнезу відомо, що хворий працює на тваринницькій фермі. Про яке захворювання слід думати в першу чергу?

A *Сибірка

B Рак шкіри

C Бешиха

D Еризипелоїд

E Екзема

111. У хворої К., 21р. захворювання почалося з підвищення температури - 39,0°С, головного болю, ознобу, повторної блювоти. Об’єктивно: температура - 39,3°С, пульс - 76', напружений. Ригідність м’язів потилиці. Сухожилкові рефлекси оживлені. Аналіз ліквору: цитоз 1237 в 1мл, з них: 84\% нейтрофілів, 16\% лімфоцитів, реакція Панди ++, білок - 0,66 Г/л, рідина мутна, витікає під підвищеним тиском. Бактеріоскопічно в лікворі виявлені Гр.(-) коки, морфологічно сходні з менінгококом. Яке захворювання найбільш вірогідне?

A *Менінгококова інфекція: гнійний менінгіт

B Серозний менінгіт

C Інфекційний мононуклеоз

D Вторинний гнійний менінгіт

E Менінгококова інфекція: серозний менінгіт

112. Сьома пандемія холери спричинена V cholera El Tor. Вона розпочалася в 1961 році на острові Сулавесі. Проте епідемії холери виникала тільки у країнах третього світу. Відомо, що холера класична бактеріальна інфекція з фекально-оральним механізмом передачі з певною інфекційною дозою збудника. За Л.В. Громашевським факторами передачі збудника хвороби можуть бути контаміновани їм питна вода, їжа, руки. Що є основним фактором ризику з приведених нижче, що сприяє такому нерівномірному розподілу захворюваності по країнах?

A *Соціально-економічні умови населення країни

B Біологічні властивості збудника

C Клімат країни

D Імунний статус населення

E Високий розвиток промисловості та забруднення новколишнього середовища

113. У сучасній епідеміологічній практиці для активної специфічної профілактики інфекційних хвороб використовують живі, вбиті, хімічні та інші вакцини. З перерахованих нижче виберіть убиту вакцину:

A *Кашлюкова

B Вакцина Себіна (поліомієлітна)

C Дифтерійна

D Коровa

E Паротитна

114. В районі реєструються окремі випадки інфекційних захворювань, які раніше не виникали, відмічене незначне підвищення спорадичного рівня інфекційної захворюваності, окремі випадки групових захворювань без тенденції до поширення, проте є відповідні умови до цього зробить оцінку санітарно-епідеміологічного стану району.

A *Нестійкий

B Неблагополучний

C Надзвичайний

D Благополучний

E Задовільний

115. При аналізі багаторічної динаміки захворюваності на кір в районі була виявлена помірна тенденція до зниження. Чим можна пояснити таку ситуацію?

A *Застосуванням корової вакцини

B Застосуванням гамма-глобуліну

C Ранньою діагностикою хворих

D Своєчасною ізоляцією хворих

E Антибіотикопрофілактикою

116. При аналізі річної динаміки захворюваності на вірусний гепатит А в районі виявлений ріст захворюваності в липні – серпні з піком в жовтні – листопаді. На цей період припадає 70 – 80 \% всіх захворювань за рік. Яким терміном визначається такий підйом захворюваності?

A *Сезонність

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]