Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Введення протидифтерійної сироватки

C Щеплення АДП-М- анатоксином

D Медичний нагляд

E Провізорна госпіталізація

128. Чоловік, віком 45 років, покусаний в гомілку та пальці рук невідомим собакою. Покуси множинні, глибокі у собаки було значне слиновиділення. Місцевість неблагополучна щодо сказу. Який курс треба провести потерпілому з метою термінової профілактики сказу?

A *Антирабічний гама-глобулін та 21 дозу КАВ

B 2 дози КАВ

C 7 доз КАВ

D Нічого не вводити

E 12 доз КАВ

129. В ясельній групі дитячого дошкільного закладу виявлено хворого на дифтерію. Група розміщується ізольовано, є спальна кімната, ігрова, туалет. Який захід треба провести в цій групі?

A *Заключну осередкову дезінфекцію

B Дезінсекцію

C Профілактичну дезінфекцію

D Поточну осередкову дезінфекцію

E Вологе прибирання

130. Дитина 14 років доставлена в лікарню з відмороженням ІІ ступеню. Імунізована відповідно віку з дотриманням календарних строків. Як здійснити термінову профілактику правцю?

A * Нічого не вводити

B 0,5 мл АП – анатоксину

C 1 мл АП – анатоксину

D 250 МО ППЛІ

E 3000 МО ППС

131. Хворий на туберкульоз госпіталізований в туберкульозну лікарню. Як потрібно провести знезараження хутрового одягу, який належить хворому?

A *В пароформаліновій камері

B В паровій камері

C В автоклаві

D Кип’ятінням

E В сухожаровій камері

132. В дитячому садку захворіла дитина на менінгококову інфекцію. Вона негайно госпіталізована. Після клінічного одужання у неї висіяли менінгокок. До якої категорії може бути віднесено носійство збудника у цієї дитини?

A *Реконвалесцентне гостре

B Реконвалесцентне хронічне

C Здорове

D Імунне у щеплених

E Імунне у перехворілих

133. В міську лікарню в квітні місяці госпіталізовано хворого з Афганістану з гарячкою, у якого виявлений PL vivax. Який лабораторний метод був використаний для встановлення діагнозу?

A *Тонкий мазок крові

B Біохімічний аналіз крові

C Визначення титрів антитіл

D Визначення швидкості осідання еритроцитів

E Визначення жовчних пігментів у сечі

134. Вагітна жінка (перша половина вагітності) з відкритим переломом стегна госпіталізована в лікарню. Щепний анамнез невідомий. Як здійснити термінову профілактику правцю?

A *250 МО ППЧІ

B Нічого не вводити

C 3000 МО ППС

D 0,5 мл АП – анатоксину

E 1 мл АП – анатоксину + 3000 МО ППС

135. Хворий 25 років, доставлений каретою швидкої допомоги до інфекційного відділення із скаргами на підвищення температури тіла до 39°С, загальну слабкість, сильний головний біль, на висоті якого з’являється блювота, яка не приносить полегшення. Об’єктивно: загальний стан хворого – тяжкий, свідомість затьмарена. На питання відповідає з утрудненням. Шкірні покриви бліді, гарячі на дотик. Ригідність потиличних м’язів. Перкуторно та аускультативно над легенями патологічних змін не виявлено. В загальному аналізі крові відмічається лейкоцитоз – 10,0х109/л, зсув лейкоцитарної формули вліво. Яке дослідження в першу чергу необхідно призначити хворому для встановлення діагнозу?

A * Спиномозкова пункція

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]