Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Вірусний гепатит в

C Лептоспіроз

D Туляремію

E Сальмонельоз

86. Хвора Д. 16 р. скаржиться на біль голови переважно в лобовій та скроневих ділянках, надбрівних дугах, виникнення блювоти на висоті головного болю, біль при рухах очними яблуками, в суглобах. Об’єктивно: збуджена, t-390С. PS-110 за хв. Тонічні і клонічні судоми. Сумнівні менінгеальні знаки. Ваш діагноз?

A *Грип з явищами набряку мозку

B Грип типовий перебіг

C Респіраторно-синцитіальна інфекція

D Парагрип

E Аденовірусна інфекція

87. У хворого на грип появились задишка, рожеве пінисте мокротиння. Об’єктивно: акроціаноз, ЧД-46 за хв. АТ-90/55 мм рт. PS-120 за хв. t-40,00С. Перкуторно над легенями тимпанічний відтінок з притупленням у нижніх відділах. Вислуховуються дрібноміхурцеві вологі хрипи в нижніх відділах легень. Яке ускладнення грипу виникло у хворого?

A *Набряк легень

B Набряк мозку

C Пневмонія

D Бронхопневмонія

E Інфекційно-токсичний шок

88. У дівчинки Р. 15 р. захворювання почалося з підвищення температури до 37,80С, закладеності та серозних виділень з носа. На 2 день з’явився біль в очах. Об’єктивно: обличчя одутле, очі намагається тримати закритими, плівчастий кон’юнктивіт, гіперемія слизової зіва, збільшення шийних лімфовузлів. Попередній діагноз?

A *Аденовірусне захворювання. Ринофарінгокон’юнктивіт

B РС-вірусна інфекція

C Грип

D Парагрип

E Ріновірусна інфекція

89. У хворого Л. 19 р. вірусний гепатит В. Після порушення дієти та нервового стресу стан хворого погіршився: збільшилася інтенсивність жовтяниці, PS 110 уд. в хв., АТ –80/50 мм рт.ст., була блювота ”кавовою гущею”, зменшилися розміри печінки, при пальпації вона стала болючою. Про яке ускладнення треба думати?

A *Гостра печінкова недостатність

B Гостра ниркова недостатність

C Гостра наднирникова недостатність

D Гемолітична криза

E Інфекційно-токсичний шок

90. У хворої В. 18 р. дифтерія ротоглотки, плівчаста форма, тяжкий перебіг. На 6 день хвороби з’явився біль у ділянці серця, серцебиття. PS 120 за хв., систолічний шум на верхівці серця. На ЕКГ- неповна блокада лівої ніжки пучка Гіса. Про яке ускладнення треба думати?

A *Ранній інфекційно-токсичний міокардит

B Міокардіодистрофія

C Інфаркт міокарда

D Гостра серцево-судиння недостатність

E Стеноз мітрального клапана

91. З епідвогнища госпіталізована хвора Н. 23 р. з діагнозом дифтерія зіву, поширена форма. При огляді зіва на мигдаликах плівчасті нашарування білуватого кольору з перламутровим відтінком, які важко знімалися шпателем (див. рис.), поверхня під ними кровоточила. Які лікувальні заходи є першочерговими?

A *Введення протидифтерійної сироватки

B Введення антибіотиків

C Призначення нестероідних протизапальних препаратів

D Призначення імуномодуляторів

E Інфузійна дезінтоксікаційна терапія

92. У дитини Р., 9 років, яка перебуває в школі-інтернаті, шкільним лікарем діагностовано дифтерію мигдаликів, плівчасту локалізовану форму. Дитина направлена в інфекційний стаціонар. Хто повинен призначити заключну дезінфекцію в школі- інтернаті?

A * Лікар – епідеміолог СЕС

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]