Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Гепатит

C Кома

D Інфекційно-токсичний шок

E Гостра ниркова недостатність

59. Чоловік 35 років, дератизатор, надійшов до стаціонару у дуже тяжкому стані: 3-тя доба хвороби, температура 39,5 0С, невгамовний, марить, дизартрія. Обличчя, кон(юнктиви гіперемійовані. Ціаноз. Дихальна недостатність до 36 в 1 хв. Рідкий кашель, відходить кров(янисте, шумливе харкотиння. У легенях праворуч у нижньому відділі вкорочення перкуторного звуку, вислуховуються поодинокі дрібнопузирчасті хрипи. Тоні серця глухі. Пульс 140 в 1 хв. Язик сухий. Крейдяний наліт. Які треба провести профілактичні засоби серед контактних?

A *Екстренна профілактика стрептоміцином та його аналогами

B Вакцинація

C Медичний контроль

D Дератизація, дезінсекція, дезінфекція

E Одягнути захісну одежу

60. Хвора, 18 років, захворіла гостро, коли появились озноб, підвищення температури до 39,6 0С, слабкість, головний біль. На 2-й день хвороби приєдналась діарея до 10 разів на добу, без домішків. За декілька діб їла шашлик з яловичини. На 5й день хвороби на тілі з(явилася макулопапульозна висипка. Пульс 100 в 1 хв., АТ 110/60 мм рт ст. Живіт м(який, болісний в епігастрії та мезогастрії. Печінка +1 см. Пронос водянистий до 5 раз на добу.Підберіть найбільш вірогідний діагноз:

A *Паратиф В

B Черевний тиф

C Єрсиніоз

D Сепсис

E Трихінельоз

61. ВІЧ позитивний пацієнт, 28 років, в минулому ін(єкційний наркоман, пред(являє скарги на задишку, непродуктивний кашель, підйом температури до 37,5С на протязі 2х місяців. Об(єктивно: шкіряні покрови бліді, в легенях вислуховується ослаблене дихання, особливо в задньонижніх відділах, задишка 24 в 1 хв. Рентгенологічно хмароподібні білатеральні інфільтрати у вигляді “крил метелика.” Підберіть найбільш ефективні підходи до лікування:

A *Інгібітори протеаз. Інгібітори транскриптази

B Антибіотики+інгібітори транскриптази

C Пересадка кісткового мозку+інгібітори транскриптази

D Противірусний гама-глобулін+вітаміни групи В,С

E Дезінтоксикаційна терапія

62. Хворий 20 років, скаржиться на невелику загальну слабкість, підйом температури до 37,5 протягом останніх 6 діб, слизуваті виділення з носу, біль та почуття “піску” в очах. Об(єктивно: гіперемія зіву, гіпертрофія мигдаликів, збільшення задньошийних, вуглощелепних лімфовузлів, набряк та ін(єкція судин кон(юнктив. Попередній діагноз: фарингокон’юнктива льна гарячка. Інформативними методами діагностикі при цьому захворюванні є:

A *Реакція імунофлюоресценції (РІФ)

B Реакція аглютинації та лізіса (рал)

C Шкіроалергічна проба

D Реакція Гофі-Бауєра

E Гемокультура

63. Студент, 18 років, поступив на 7й день захворювання зі скаргами на слабкість, температуру до 37,8С протягом всього періоду захворювання, біль в горлі при ковтанні, почуття “піску” в очах. Об(єктивно: збільшення задньошийних, вуглощелепних лімфовузлів, набряк та ін(єкція судин кон(юнктив, гіперемія зіву, гіпертрофія мигдаликів, нальот відсутній. Підберіть найбільш вірогідний діагноз у хворого:

A *Аденовірусна інфекція

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]