Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АВ за ПМП.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать

Принципи

  • рівність усіх перед законом;

  • гуманізм;

  • гласність;

  • законність;

  • невідворотність відповідальності за винне діяння;

  • індивідуалізація покарання;

  • відповідність провини і покарання [43, с. 22].

Приблизно такої ж думки щодо принципів адміністративної відповідальності дотримуються й інші фахівці-адміністративісти, які зазначають, що крім вищезазначених принципів до основних можна віднести такі:

  • відповідальність лише за вчинене протиправне діяння;

  • відповідальність лише за наявності вини;

  • індивідуалізації відповідальності [34, с. 20].

Принцип законності адміністративної відповідальності озна­чає, що ніхто не може бути підданий заходу впливу у зв'язку з вчиненням порушень митних правил інакше, як на підставах і в порядку, встановлених адміністративним та митним законо­давством. Застосування уповноваженими на те органами і по­садовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції у точній відповідності з законодавством.

Принцип відповідальності лише за вчинення протиправного шкідливого діяння передбачає, що тільки діяння, вчинок людини може бути підставою для застосування заходів адміністратив­ного впливу.

Принцип відповідальності лише за наявності вини означає, що адміністративній відповідальності підлягає тільки особа, винна у вчиненні правопорушення, тобто яка умисно або з необережності вчинила протиправне шкідливе діяння.

Невідворотність адміністративної відповідальності як прин­цип полягає в тому, що особа, яка вчинила порушення мит­них правил, повинна бути піддана адміністративному стяг­ненню. Із цього принципу можливі деякі винятки. Маються на увазі випадки відповідальності за адміністративні право­порушення неповнолітніх та в разі звільнення. До зазначених осіб за більшість проступків застосовуються не адміністративні стягнення, а інші заходи впливу.

Принцип обґрунтованості означає, що застосування заходів адміністративної відповідальності передбачає попереднє встанов­лення об'єктивного існування усіх фактів, які мають значення для її застосування.

Доцільність (відповідність меті ав).

Завдання

Адміністра­тивна відповідальність за порушення митних правил має мету, яка дістає вияв в наступних завданнях:

  1. збереження державного ладу;

  2. охорона суспільних відносин, шо існують у державі і регламентуються конкретними законодавчими актами, які вста­новлюють адміністративну відповідальність; :

  3. ворона правопорядку та громадської безпеки;

  4. відшкодування спричинених правопорушенням збитків;

  5. позбавлення винного можливості і далі вчиняти право­порушення;

  6. запобігання та припинення правопорушення;

  7. виховання у правопорушника та інших осіб поваги до права і бажання діяти згідно з приписами митно-правових норм;

  8. покарання винного.

Усі вишевикладені завдання адміністративної відповідаль­ності за порушення митних правил відповідають головній меті адміністративної відповідальності — охороні суспільства, дер­жави, прав та інтересів громадян, юридичних осіб від проти­правних посягань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]