Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Слюсар з механоскладальних робіт3р..doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
462.85 Кб
Скачать

Тема 7. Складання і регулювання механізмів перетворення руху

Складання гвинтового механізму. Призначення і область застосування гвинтових механізмів. Технологія складання гвинтового механізму. Інструменти і пристосування, що застосовуються при складанні гвинтового механізму. Способи перевірки на точність. Дефекти, запобігання їм. Передові методи роботи.

Складання кривошипно-шатунних механізмів. Призначення і область застосування кривошипно-шатунних механізмів. Технічні вимоги до механізмів. Інструменти і пристосування, що застосовуються при складанні кривошипно-шатунних механізмів.

Технологія складання і випробування. Перевірка балансу. Постановка підшипників. Постановка вала і підшипників. Регулювання. Складання шатуна з вадом і крейцкопфом.

Способи перевірки на точність. Допустимі зміщення. Дефекти, запобігання їм і усунення. Організація робочого місця. Передові методи роботи.

Складання поршневої групи деталей. Основні деталі. Технічні вимоги до деталей і вузла поршневої групи. Технологія складання. Способи перевірки циліндрів, поршнів, кришок. Дефекти, запобігання їм і усунення. Організація робочого місця.

Передові методи роботи.

Складання клапанного розподілення. Призначення клапанного розподілення. Технічні вимоги до розподілення. Інструменти та пристосування. Технологія складання. Прийоми складання клапанних систем.

Способи перевірки на точність. Перевірка якості притирання за допомогою компресора.

Дефекти, запобігання їх усунення. Організація робочого місця.

Складання ексцентрикового механізму. Призначення і область його застосування. Технічні вимоги до ексцентрикового механізму. Інструменти і пристосування, які застосовуються при складанні і регулюванні кулісного механізму.

Способи перевірки на точність. Дефекти, способи запобігання і усунення. Організація робочого місця.

Складання кулісного механізму. Призначення і область застосування кулісного механізму. Технічні вимоги до механізму. Технологія складання. Інструменти і пристосування для складання кулісного механізму. Складання, регулювання і випробування кулісного механізму.

Способи перевірки на точність. Дефекти, способи запобігання і усунення. Безпека праці. Організація робочого місця.

Передові методи праці.

Складання храпових механізмів. Призначення і область застосування храпових механізмів. Технічні вимоги до механізмів. Інструменти і пристосування щодо складання храпових механізмів. Технологія складання. Способи перевірки на точність. Організація робочого місця. Передові методи роботи.

Складання гідравлічних і пневматичних приводів і передач. Область застосування. Призначення, переваги і недоліки гідроприводів.

Будова гідроприводу. Насоси. Розподільні і регулювальні пристрої. Клапани. Розвантажувальні золотники, регулятори швидкостей.

Прийоми розбирання і складання приводів.

Установка труб, прокладок, ущільнень та інших деталей. Складання деталей та розподільних, регулювальних і керуючих пристроїв. Методи перевірки. Гідравлічні випробування.

Особливості будови пневмоприводів, їх складання.

Організація робочого місця. Передові методи роботи.

Безпека праці при складанні механізмів перетворення руху.