Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ сам ИГ КИ-2010-Цымбал-кафИКГ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
8.69 Mб
Скачать

5 Індивідуальні контрольні завдання

5.1 Зміст домашніх графічних завдань для студентів денної форми навчання

Для студентів денної форми форми навчання передбачені наступні види контролю засвоєних знань: три домашніх графічних завдання, які є допуском до аудиторних контрольних робіт, тестування і заліку (підсумковий контроль).

Завдання 1. Тема «Зображення поверхонь»

Дано: ортогональна проекція геометричного тіла з лінією, що зображена на його бічній поверхні (варіанти завдання наведені у додатку А).

Виконати:

побудову трьох ортогональних проекцій даного геометричного тіла.

Зразок виконання завдання зображено на рисунку 5.1.

Вказівки до завдання 1:

Варіанти завдання містять одну проекцію (горизонтальну або фронтальну) і назву геометричного тіла. Визначити, яка з проекцій задана, можна за індексами точок, що позначені на заданій проекції лінії (індекс 1 – горизонтальна проекція, індекс 2 – фронтальна проекція). Керуючись законами ортогонального проекціювання і принципом належності лінії бічній поверхні геометричного тіла, треба спочатку добудувати дві недостатні проекції геометричного тіла, а потім - недостатні проекції лінії, що зображена на його бічній поверхні. Перед побудовою недостатніх проекцій лінії виділити і позначити на відомій її проекції характерні точки цієї лінії (екстремальні точки, точки згину, опорні точки (точки видності). При необхідності додати проміжні між характерними точки. Під час виконання завдання рекомендується керуватися методичними вказівками [3].

Завдання 2. Тема «Перетин поверхонь»

Дано: фронтальна проекція геометричного тіла з наскрізним горизонтально проекціювальним отвором. Варіанти завдання наведені у додатках Б, В.

Виконати:

Побудову трьох проекцій заданого геометричного тіла з отвором.

Зразок виконання завдання зображено на рисунку 5.2.

Вказівки до завдання 2:

Проекції ліній перетину поверхні геометричного тіла з поверхнею отвору треба знаходити за допомогою характерних точок ціх ліній перетину (див. вказівки до завдання 1). У загальному випадку наскрізний отвір утворює дві лінії перетину з геометричним тілом. Під час виконання завдання рекомендується керуватися методичними вказівками [4].

Завдання 3. Тема «Схеми»

Дано: Задан алгоритм розв’язання певної задачі з аналітичної геометрії.

Варіанти завдання наведені у методичних вказівках [5], індекс у бібліотеці ХНУРЕ – Б-5830/ІКГ.

Виконати: Побудуву схеми алгоритму розв’язання задачі з аналітичної геометрії. Зразок виконання завдання наведено у методичних вказівках [5].

Вказівки до завдання 1:

Для виконання завдання вивчити відповідні теми робочої програми (див. пункт 4.10). Під час побудови схеми алгоритму керуватися стандартом ГОСТ 19.701-90.

Вимоги до оформлення домашніх графічних завдань наведені у п. 5.4 цих методичних вказівок. Під час виконання завдань необхідно використати конспект лекцій, відповідний теоретичний матеріал з підручників і довідників, матеріал практичних занять.