Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пример реферата.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
204.8 Кб
Скачать

2.3 Музеї краєзнавчі, історичні, образотворчих мистецтв та інші

Важливою складовою для розвитку туризму в регіоні є наявність музеїв - краєзнавчих, історичних, образотворчих мистецтв і багатьох інших, і країни Скандинавського півострова не виняток.

Так, наприклад, на території Фінляндії існують безліч музеїв і національних парків. Серед них морський музей у містечку Крістінестад, де знаходиться приватна колекція предметів, пов'язаних з морем, які були зібрані старим морським капітаном, фортеця Турку, старий містечко Раума, внесений до списку спадщини ЮНЕСКО, національні парки Коловесі і Леменекі, селище Інарі, де можна побачити зразки ремесел, господарства по розведенню північного оленя та експонати, що ілюструють рибальські традиції корінних жителів Фінляндії, фортеця Суоменлінна, яка є величезним музеєм під відкритим небом, центр морської фауни Сілайф в Гельсінкі, де можна познайомитися з мешканцями морів зі всього світу і поспостерігати за підводним життям .

На території Швеції також представлена велика кількість музеїв. Серед яких Музей кораблів вікінгів, розташований недалеко від центру Осло; Музей Скансен, де зібрані споруди різних епох з усіх куточків Швеції, там же можна поспостерігати за роботою склодувної майстерні та відвідати Музей сірників; науково-популярний центр «Еврика» - унікальний виставковий комплекс пізнавальних атракціонів, де можна познайомитися з новітніми досягненнями науки і техніки; Музей Васа, де представлений тільки один експонат - корабель XVII століття, який вражає своїми розмірами, Васа є унікальною художньою цінністю і однією з найвизначніших туристських визначних пам'яток світового масштабу. Також у Стокгольмі існує Музей Юнібакен, який приваблює туристів тим, що дозволяє зануритися в казковий світ і відправитися в захоплюючу подорож по казках Астрід Ліндгрен.

Що ж стосується Норвегії, то вона нітрохи не поступається Швеції та Фінляндії за кількістю музеїв. Так, наприклад, тут розташований Музей Кон-Тікі, присвячений подорожам норвезького дослідника Тура Хейердала; Музей кораблів вікінгів, розташований всього в декількох хвилинах їзди від центру Осло; Фрогнерпарк, де представлена ​​величезна кількість скульптур, які вражають відвідувачів своєю міццю; Музей прикордонників і багато інші.

Глава 3 Внутрішній і в'їзний туризм в регіоні

Країни Скандинавського півострова в цілому більше є постачальником туристів, але все ж постійно прагнуть збільшити приплив туристів у свою туристську зону. Зважаючи на це, все зростаючий туристський попит на відвідування північних країн привів до того, що тут почали будувати для туристів сучасні засоби розміщення - готелі, пансіонати, мотелі, кемпінги, бунгало, будиночки рибалки і так далі.

Фінляндія, наприклад, прекрасна країна тисячі озер, білих ночей, густих лісів, унікальної природи зробила туризм однієї зі своїх головних «професій». Туристів тут чекає по-справжньому незабутній відпочинок, природні краси, комфортабельні готелі, безліч аквапарків і, звичайно ж, неповторна фінська сауна.

У Швеції туристам пропонується широкий вибір відпочинку в замках і садибах. Готельний бізнес в Швеції на 60% націлений на діловий туризм. Для великих і середніх шведських підприємств звичайним є періодичні виїзди на конференції, з'їзди, форуми, конференції. Шведські готелі та конгрес-центри пропонують своїм діловим клієнтам повний спектр послуг з проведення конференцій та семінарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]