Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пример реферата.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
204.8 Кб
Скачать

Зміст Введення Глава 1 Природні туристські ресурси Скандинавського півострова

1.1 Геологічна будова і рельєф як умова туристської діяльності

1.2 Клімат та особливості погод у регіоні

1.3 Гідрологічна і гідробіологічна характеристика омивають регіон морів

1.4 Річки, озера, водосховища як туристський ресурс Скандинавського півострова

1.5 Зональна рослинність

1.6 Фауна Скандинавського півострова

Глава 2 Історико-культурні туристські ресурси Скандинавського півострова

2.1 Культові споруди

2.2 Пам'ятки природи і мистецтва на території Скандинавського півострова

2.3 Музеї краєзнавчі, історичні, образотворчих мистецтв та інші

Глава 3 Внутрішній і в'їзний туризм в регіоні

3.1 Туристські центри

3.2 Туроператори та характеристика турів

3.3 Статистика туристських потоків

Висновок Література та інші джерела

Введення

Історико-культурний потенціал країни (регіону) є основою культурного (пізнавального) туризму і охоплює всю соціо-культурне середовище з традиціями і звичаями, особливостями побутової та господарської діяльності. Мінімальний набір ресурсів для пізнавального туризму може дати будь-яка місцевість, але для його масового розвитку потрібно певна концентрація об'єктів культурної спадщини: пам'ятники археології, малі та великі історичні міста, сільські поселення, музеї, театри, виставкові зали, інфраструктура, об'єкти етнографії, народні промисли і ремесла і т.д.

При відвідуванні іншої країни туристи сприймають в цілому культурні комплекси, складовою частиною яких є природа. Особливості культури різних регіонів світу все частіше спонукають людей проводити відпустку в подорожі. Об'єкти, відвідувані туристами, сприяють їх духовному збагаченню, розширенню кругозору. Культура є одним з основних елементів туристського інтересу. Пам'ятники історії, культури і природи є національним надбанням країни.

Цей реферат присвячений дослідженню природних та історико-культурних туристичних ресурсів Скандинавського півострова.

Скандинавія - історико-культурний регіон на півночі Європи, центром якого є Скандинавський півострів. Скандинавія на сьогоднішній день - один з найбільш розвинених і благополучних регіонів не тільки Європи, а й світу. Численні дослідження та опитування показують, що рівень життя, задоволеності життям і економічного розвитку в Скандинавії стабільно високий і з кожним роком невпинно зростає.

З точки зору сучасності і соціальної значущості дана тема реферату викликає інтерес і актуальна для дослідження. Головні фактори актуальності теми дослідження полягають у тому, що по - перше, розвиток туризму в будь-якій країні, регіоні залежить від цілого комплексу чинників, умов і ресурсів, по-друге, в явному виграші ті країни, які мають море і гори, а також близькість до Західної Європи, по - третє, Скандинавія - туристський ринок з дуже високим потенціалом. У цьому і виявляється актуальність теми дослідження.

Метою даного реферату є дослідження та проведення аналізу даного дослідження в області природних та історико-культурних туристичних ресурсів Скандинавського півострова.

Поставлена мета реферату розкривається через наступні завдання:

-Вивчити природні туристські ресурси Скандинавського півострова, що включають в себе геологічна будова і рельєф, клімат регіону, річки, озера, рослинність -Описати історико-культурні туристські ресурси Скандинавського півострова, такі як культові споруди, пам'ятники, музеї

-Дослідити і проаналізувати внутрішній і в'їзний туризм в даному регіоні

-Зробити висновки з проведеного дослідження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]