Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект_1.docx
Скачиваний:
50
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
5.7 Mб
Скачать
  1. Догляд за бетоном

Щоб бетон набув необхідної міцності та якості, за ним потрібен до­гляд: підтримування температурних умов твердіння; запобігання виник­ненню значних температурно-усадкових деформацій і тріщин; охорона тверднучого бетону від ударів, трясінь та інших дій, що можуть погір­шити якість бетону.

Так, улітку в помірній кліматичній зоні, сухої теплої погоди бетон на звичайному портландцементі поливають водою протягом 7 діб, на глиноземистому — 3 доби, на шлакопортландцементі — 14 діб. Якщо температура повітря вище 15°, протягом перших 3 діб бетон поливають удень кожні 3 год і раз уночі, а в наступні дні — не менше трьох разів на добу. Якщо поверхню бетону попередньо вкрити матеріалами, що втримують вологу (брезентом, матами тощо), перерви між поливаннями збільшують у 1,5 раза. Поверхню бетону, вкриту захисними плівками, не поливають. Можна не поливати бетон, якщо середня температура повітря від + 5 до 0 °С. Улітку бетон також укривають від сонячних променів, а взимку від морозу. Для запобігання шкідливій дії навантажень на бетон рух по ньому людей або установлення риштувань чи опалубки допускають тільки після досягнення ним міцності не менше ніж 1,5 МПа.

Основна література

  1. Атаев С.С., Данилов Н.Н., Прыкин В.В. Технология строительного производства. – К.: Высшая школа, 1984.

2. Литвинов О.О., Беляков Ю.И. Технология строительного производства. – К.: Высшая школа, 1985.

3. Дикман Л.Г. “Организация и планирование строительного производства” М:-Высшая школа, 1988 г.

4. Черненко В.К. Технологія будівельного виробництва. – К.: Вища школа, 2002.

5. Проектування, технологія та організація будівництва. Зведення і ремонт будівель та споруд. Том 1 «Проектування у будівництві»”.Валовой о.І., Кривий Ріг, Мінерал,2007 р.

6. Проектування, технологія та організація будівництва. Зведення і ремонт будівель та споруд. Том 2 «Інженерні вишукування у будівництві»”. Валовой О.І., Кривий Ріг, Мінерал,2007 р.

7. Проектування, технологія та організація будівництва. Зведення і ремонт будівель та споруд. Том 3 «Технологія і організація будівництва»”. Валовой О.І., Кривий Ріг, Мінерал,2007 р.

8. Ярмоленко М.Г. Технологія будівельного виробництва. – К.: Вища школа, 2005 р.

    1. Допоміжна література

9. С.А. Ушацький Організація зведення і реконструкції будівель та споруд К., Вища школа, 1992 р.

10. ДБН А.3.1.-5-96 “Організація будівництва” К:, НДІБВ, 1997 р.

11. Посібник з розробки ПОБ і ПВР (до ДБН А.3.1.-5-96) К:, НДІБВ, 1997 р.

    1. Перелік методичних вказівок

12.Методичні вказівки до курсового проекту та лабораторних робіт з курсу “Технологія будівельного виробництва.” Виробництво земляних робіт. – Кривий Ріг: Вид-во КТУ, 2007.

13.Методичні вказівки до курсового проекту та лабораторних робіт з курсу “Технологія будівельного виробництва.” Улаштування котлована. – Кривий Ріг: Вид-во КТУ, 2007.

14.Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу “Технологія будівельного виробництва.” Улаштування монолітних фундаментів. – Кривий Ріг: Вид-во КТУ, 2007.

15.Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу “Технологія будівельного виробництва.” Кам’яні роботи. – Кривий Ріг: Вид-во КТУ, 2004.

16.Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу “Технологія будівельного виробництва.” Виконання покрівельних робіт. – Кривий Ріг: Вид-во КТУ, 2005.