Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ КР Аудит Борисенко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
505.86 Кб
Скачать

Третій етап виконання курсової роботи

На третьому етапі розробляються організаційні моделі аудиту, інформаційні моделі методик аудиту (додатки В, Ж), складаються відомості відхилень, аналітичні розрахунки.

Опис суті методик аудиту припускає обов'язкове з'ясування способів і прийомів виконання процедур по контролю і послідовності їхнього здійснення конкретним суб'єктом контролю щодо визначеного об'єкта і його структурних елементів (див. п. 3 Методичних вказівок).

Приклад:

Логічна побудова міркувань при викладі методики аудиту обґрунтованості інформації щодо статті балансу «Товари» (р. 140).

Економічна сутність операцій, що впливають на вартість товарів, які відображаються у відповідній статті ф.№1 Баланс виражається в:

  • зростанні частини обігових активів, що представляються товарними запасами;

  • особливостях товарів, що надійшли, як частини собівартості реалізованих товарів у наслідку;

  • поточних зобов'язаннях, зокрема кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги. Як відомо, це такі зобов'язання, що будуть погашені протягом операційного циклу підприємства або повинні бути погашені протягом дванадцяти місяців, починаючи з дати балансу. А у свою чергу операційний цикл – це проміжок часу між придбанням запасів для здійснення діяльності й одержання коштів від реалізації товарів (див. загальні положення НП(с)БО 1).

Крім цього, контроль надходження товарів і тари має безпосереднє відношення до забезпечення збереження власності.

До операції надходження товарів, тари і розрахунків з постачальниками має відношення досить широке коло структурних підрозділів і посадових осіб. Доцільно цю інформацію систематизувати наступним чином (Додаток Д).

У даній таблиці відбитий загальний методологічний підхід до визначення об'єктів і параметрів аудиту.

Зміст інформації про об'єкти і параметри аудиту може бути розширений в залежності від глибини вивчення економічного змісту операцій і особливостей їх здійснення.

При написанні курсової роботи варто уникати таких недоліків:

  • низького теоретичного рівня викладу змісту окремих питань;

  • посилань на помилкові і застарілі положення;

  • наявності текстового матеріалу, частково або цілком списаного з підручників, посібників, журнальних статей і ін.;

  • відсутність посилань на джерела використаної літератури;

  • неакуратного написання тексту, неприйнятих скорочень, граматичних помилок;

  • відсутності однієї із складових частин роботи;

  • недотримання вимог до оформлення роботи.

Перераховані вище недоліки, а також недоліки організаційного і методичного характеру можуть бути причиною для повернення роботи на доопрацювання.

Четвертий етап виконання курсової роботи

На заключному етапі виконанні курсової роботи формуються висновки, що повинні безпосередньо випливати з дослідження питань теми і відбивати мету вивчення. При цьому варто уникати загальних міркувань, неконкретних пропозицій на кшталт «необхідно підвищувати ефективність контролю» або «необхідно розробляти нові методики аудиту» і т.п.

Підводячи підсумки вивченню питання «Економічна сутність ...», студент повинний акцентувати увагу на вплив економічної сутності операцій, інформація про які підлягає аудиту, на різноманіття об'єктів і параметрів аудиювання.

Виклад питань, що розкривають методики аудиту об'єктів, як правило, завершуються систематизацією типових порушень. Отже, необхідно сформулювати основні рекомендації з їхньої профілактики і попередження.

У висновках до курсової роботи повинні бути також систематизовані результати виконання тих задач, що повинен був вирішити студент, виконуючи курсову роботу, тобто визначити ступінь досягнення поставленої мети роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]