Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ КР Аудит Борисенко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
505.86 Кб
Скачать

До уваги студента!

Серед викривлень фінансової звітності за характером виникнення виділяють помилки і шахрайство (Згідно до МСА 240 «Відповідальність аудитора за розгляд шахрайства та помилок підчас аудиту фінансової звітності»).

Згідно до цього МСА помилка – це ненавмисне викривлення в фінансовій звітності, включаючи пропуск суми або розкриття:

  • помилка при збиранні або обробці даних, на основі яких готуються фінансові звіти;

  • невірне облікове твердження, зроблене внаслідок пропуску або невірної інтерпретації фактів;

  • Помилка в застосуванні облікових принципів щодо вимірювання, визнання, класифікації, подання або розкриття.

Термін «шахрайство» в контексті МСА означає навмисні дії однієї особи або декількох осіб серед управлінського та найвищого управлінського персоналу , найманих працівників або третьої сторони, при яких застосовується омана для отримання нечесної або незаконної переваги.

Перелік використаних

джерел

Перелік використаних джерел нормативно-правової інформації, спеціальної літератури, статей періодичної преси, наукових праць може бути скорочений за рахунок законодавчих і нормативних актів, систематизованих в окремому додатку до роботи. У списку літератури можливе посилання на даний додаток.

Додатки до курсової

роботи

Додатки повинні включати: фінансову звітність, регістри синтетичного й аналітичного обліку, зведені документи, організаційні моделі аудиту, інформаційну модель методики аудиту, фрагменти проміжної і підсумкової контрольної інформації тощо.

4. Основні етапи та методика виконання курсової роботи

Перший етап виконання курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є складання бібліографії і вивчення законодавчих, нормативних актів і літературних джерел. Перелік основних з них приведений у Додатку З.

Бібліографічний опис джерел, використаних у курсовій роботі, приводиться відповідно до ДСТУ.

Основним принципом при вивченні джерела даних є комплексність, тобто максимальне використання одного джерела одночасно для всіх питань теми (однократність замовлення джерела).

Записи варто вести на вільних аркушах на одній стороні з залишенням полів. У записах коротко викладаються основні положення, думки, судження. Робочі записи періодично проглядаються керівником курсової роботи (терміни зазначені в індивідуальному завданні), уточнюються і після необхідних доповнень кладуться в основу викладу суті питання теми курсової роботи.

Таким чином, методика роботи над літературними джерелами включає бібліографічний пошук літератури за темою курсової роботи, її вивчення, фіксацію первинних даних і їхнє використання в процесі, у даному випадку, курсової роботи і формування нових знань.

Другий етап виконання курсової роботи

На другому етапі необхідно дослідити з літературних джерел та фактографічної інформації реальних підприємств господарський процес чи операцію, які впливають на формування досліджуваного показника фінансової звітності, який є об’єктом аудиту. Формалізувати отриману інформацію у вигляді таблиці, представленої в Додатку Д Методичних вказівок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]