Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АБЗ.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
379.04 Кб
Скачать

Розділ 4. Визначення довжини залізниці для прирейкових абз

Для приймання кам’яних матеріалів планується задіяти залізничні тупики станції Кролевець Південно-західної залізниці.

4.1. Кількість транспортних одиниць n, що мають прибувати на добу

Кількість транспортних одиниць N, що прибувають на добу визначається за формулою 4.1.

(4.1)

де - добова потреба і –му виді матеріалу, т;

- коефіцієнт нерівномірності подачі вантажу, =1,2;

- вантажопідйомність вагону, 50т;

- щільність щебеню, =1,58 т/м3;

- щільність піску, = 1,55 т/м3.

4.2. Довжина фронту розвантаження

Довжина фронту розвантаження матеріалів L, визначається за формулою 4.2.

(4.2)

де d-відстань між транспортними одиницями, d =1,5м;

кнер.т - коефіцієнт нерівномірності подачі транспорту, кнер.т =1,2;

mп.зм- число подач під розвантаження у зміну, mп.зм=1…3;

(4.3)

для щебеню

mп.зм=164,4∙1,58∙1,2/50∙7=1

для розвантаження піску

mп.зм=143,9∙1,55∙1,2/50∙6=1

пто,lто- відповідно кількість та довжина транспортних одиниць, що використовують у зміну, пто =17тр. од, lто = 15 м ;

4.3 Висновки до розділу 4

Для транспортування матеріалів від залізниці до асфальтобетонного заводу необхідна наступна кількість транспортних одиниць:

Таблиця 4.2 – Потреба в транспортних одиницях для транспортування матеріалів від залізниці до АБЗ

Найменування матеріалу, що транспортується

Кількість транспортних одиниць, автомобілів

Щебінь фракції 10-20мм

2

Щебінь фракції 5-10мм

5

Пісок

6

Мінеральний порошок

2

Бітум

2

Довжина фронту розвантаження матеріалів, за розрахунками, становить 117 м.

Розділ 5. Вибір технологічного обладнання

5.1 Вибір комплекту асфальтозмішувального обладнання

В асфальтозмішувальному цеху основний агрегат - асфальтозмішувач. Асфальтозмішувачі входять до складу комплектів асфальтозмішувального обладнання, що містить в собі: агрегат живлення; сушильний агрегат з баком для палива і системного пиловловлення; змішувальний агрегат із сортувально-дозувальним обладнанням; агрегат мінерального порошку; агрегат обезводнення та підігрівання бітуму до робочої температури; нагрівально-перекачувальний агрегат бітуму в бітумосховищі; витратну ємність готового бітуму; бункер готової суміші; кабіну керування, транспортні комунікації.

Асфальтозмішувальне обладнання випускають малої (25 т/год), середньої (30 т/год) і великої (100 і 200 т/год) продуктивності.

Асфальтобетонні установки класифікуються за такими ознаками:

  1. За циклічністю дії розрізняють агрегати періодичної, безперервної, змішаної дії. У агрегатах періодичної дії сушиться та перемішується одразу певна порція матеріалів. Завантаження та випуск готової суміші відбуваються порційно, через певні проміжки часу. У агрегатах безперервної дії просушування та перемішування матеріалів, а також їх завантаження та випуск готової суміші відбуваються безперервно. У агрегатах змішаної дії просушування та нагрівання матеріалів відбуваються безперервно, а перемішування - порційно. Завантаження мінеральних матеріалів безперервно, а випуск готової суміші окремими порціями через певні проміжки часу.

  2. За способом нагрівання мінеральних матеріалів розрізнюють асфальтозмішувальні установки з поточним нагрівом та з проти потоковим. В установках з поточним нагрівом мінеральний матеріал та гарячі гази рухаються у сушильному барабані в одному напрямку, в установках з проти потоковим нагрівом - назустріч один одному.

  3. За способом перемішування мінерального матеріалу з бітумом розрізнюють установки з вільним та примусовим перемішуванням. У першому випадку матеріали перемішуються у барабанах мішалки. При обертанні таких мішалок мінеральний матеріал вільно пересипається всередині барабану, перемішуючись з бітумом. У агрегатах з примусовим перемішуванням використовують мішалки із лопастями, за допомогою яких і відбувається перемішування. Якість примусового перемішування значно вище, ніж вільного.

  4. За конструктивною схемою установки можна розділити на три типи: баштовий, партерний та змішаний. У асфальтозмішувачах баштового типу сортувальний, дозувальний та змішувальний пристрої знаходяться на металевій башті. Мінеральні матеріали подаються елеватором у грохот та, І виходячи з нього, під власною вагою, зверху униз, проходять усі операції. У машин партерного типу всі агрегати розміщені окремо на горизонтальному майданчику, та матеріали передаються із одного агрегату у другий примусово.

Асфальтобетонні змішувачі повинні забезпечувати: точне дозування кожної фракції мінеральних складових асфальтобетонної суміші - щебеню, піску та мінерального порошку; точне дозування рідких в'яжучих - бітуму, активаторів; точне дотримання заданого температурного режиму усіх компонентів асфальтобетонної суміші; інтенсивне перемішування, що забезпечує отримання однорідної суміші.

При проектуванні цеху приготування асфальтобетонної суміші необхідно вибирати тип змішувального обладнання, визначити кількість змішувачів для забезпечення необхідної потужності заводу, економічно обґрунтувати вибір технологічного обладнання та підібрати його комплект.