Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР КОНДИЦІЮВАННЯ-ч1г.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
5.23 Mб
Скачать

4.2.5 Визначення загальних надходжень вологи в приміщення

Загальну кількість вологи, яка надходить в приміщення, визначають підсумовуванням надходжень вологи від всіх джерел. Розрахунок виконують для трьох розрахункових періодів року, результати записують в табл. 4.3

Таблиця 4.3

Кількість вологи, яка надходить в приміщення

Приміщення

Період року

Виділення вологи, кг/год

1

2

3

ТП

ХП

ПП

4.3 Газові надходження в приміщення

В приміщеннях громадських будівель визначальною газовою шкідливістю є вуглекислий газ, який виділяється людьми. Кількість виділеного вуглекислого газу залежить тільки від інтенсивності роботи і визначається за формулою, л/год

, (4.16)

де М1i - кількість вуглекислого газу, яка виділяється однією людиною, л/год, (дод. 1); ni - кількість людей в приміщенні з однаковою інтенсивністю фізичного навантаження, чол.

5. Визначення повітрообмінів

При одночасному виділенні в приміщенні значної кількості теплоти і вологи розрахунок повітрообмінів при загальнообмінній вентиляції виконують графоаналітичним методом з побудовою процесів на І-d діаграмі вологого повітря. До таких приміщень належать: зали для глядачів кінотеатрів і клубів, обідні зали і гарячі цехи підприємств харчування, спортивні зали, торгові зали магазинів, аудиторії і т. д.

5.1. Повітрообмін за санітарними нормами

Повітрообмін за мінімальною кількістю зовнішнього повітря на одну людину, визначається за формулою, кг/год

, (5.1)

де n - кількість людей в приміщенні, чол.; m - нормована питома витрата повітря на одну людину, м3/год, приймається в залежності від призначення приміщення: спортзали – 80м3/год для спортсменів і 20м3/год для глядачів; для приміщень іншого призначення — 20м3/год.

5.2. Повітрообмін на розбавлення вуглекислого газу до гдк

Визначення необхідного повітрообміну в приміщенні для розбавлення концентрації вуглекислого газу до гранично допустимої виконується за формулою, кг/год

, (5.2)

де - кількість, вуглекислого газу, який виділяється в приміщенні, л/год (див. розд. 4.3); , - концентрації вуглекислого газу відповідно в зовнішньому (дод. 9) і внутрішньому (дод. 10) повітрі, л/м3; , - густина відповідно зовнішнього і внутрішнього повітря при розрахункових температурах, кг/м3.

5.3. Вибір принципової схеми обробки повітря. Побудова на I-d діаграмі процесів обробки

В курсовому проекті необхідно побудувати процеси зміни стану повітря в центральному кондиціонері на I-d діаграмі для теплого і холодного періодів року при максимальному навантаженні на систему кондиціювання.

При побудові процесів на I-d діаграмі і виборі схеми обробки повітря необхідно прагнути до раціонального використання енергії, забезпечуючи економічну витрату холоду, теплоти, електроенергії.

В методичних вказівках розглянута прямоточна схеми обробки повітря. Також необхідно передбачати обладнання з утилізації теплової енергії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]