Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kurs_cor.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать

8.2 Мова написання курсової роботи з

перекладознавчих дисциплін

КР із історії зарубіжної літератури оформляють державною мовою.

Курсову роботу з перекладознавчих і лінгвокомуніувтивних дисциплін виконують державною мовою або основною іноземною мовою.

8.3 Порядок і форма подання курсової роботи

Студенти подають КР у друкованій формі у зброшурованому / переплетеному вигляді та відповідних обкладинках. Остання сторінка КР повинна бути підписана автором.

8.4 Ілюстрації і таблиці

Якщо в тексті КР використовують ілюстрації (рисунки, графіки, схеми) і таблиці (а це необхідний елемент наукової праці), то їх подають безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на останній сторінці, яку теж включають до загальної нумерації сторінок. Якщо ілюстрація чи таблиця мають розмір більший за формат А4, то її можна розмістити у додатках.

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу (за винятком ілюстрацій, поданих у додатках). Номер ілюстрації складається із номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка.

Наприклад: “Рис. 1.3” (третій рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальний підпис розміщується безпосередньо під ілюстрацією.

Зразок оформлення ілюстрацій у КР наведено на рис. 8.1.

Рис. 8.1. Оформлення рисунків у КР

Таблиці нумерують послідовно в межах розділу. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис “Таблиця” із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися із номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка. Наприклад: “Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу).

Кожна таблиця повинна мати назву, котру розміщують над нею у друкують симетрично до текст. Назву і слово “Таблиця” починають з великої літери. Назву наводять жирним шрифтом, не підкреслюють.

Зразок оформлення таблиць у КР наведено на рис. 8.2.

Рис. 8.2. Оформлення таблиць у КР

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою. Якщо таблицю переносять на наступну сторінку, то над таблицею у правому верхньому куті пишуть “Продовження таблиці” і вказується її номер.

Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну над одною в межах тієї самої сторінки.

Заголовки граф пишуть з великої літери, підзаголовки – з малої, якщо вони становлять одне речення із заголовком, і з великої, якщо вони є самостійними. Заголовки (як підпорядковані, так і головні) мають бути максимально точними та простими. В них не повинно бути слів, що повторюються. Висота рядків повинна бути не менше 8 мм.

Усі наведені в таблицях дані мають бути достовірними, однорідними і такими, що можуть зіставитися, в основу їх групування покладають лише суттєві ознаки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]